Leon Radošević potpisao dvogodišnji ugovor s njemačkom Albom

Foto: Getty images / Guliver image

HRVATSKI košarkaš Leon Radošević novo je pojačanje berlinske Albe. 208 centimetara visoki krilni igrač potpisao je dvogodišnji ugovor s njemačkim klubom, a u redove Albe prešao je iz milanskog Emporio Armanija. Iako ima tek 23 godine, Leon iza sebe ima i određenog europskog igračkog iskustva. Radoševiću je Alba četvrta stanica u karijeri, nakon Cibone, Armanija i Lietuvos Rytasa u kojem je sezonu proveo na posudbi za vrijeme ugovora s talijanskim klubom. Pod palicom trenera Vlade Vanjka, Radošević je 2008. godine bio osvajač brončane medalje s hrvatskom U18 reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Grčkoj, a godinu kasnije okitio se još jednom broncom s U19 Svjetskog prvenstva  koje se održavalo na Novom Zelandu.

"Veselim se novom izazovu. Berlin je sjajan grad, a o Albi sam čuo samo lijepe stvari. Također, natjecanje u Beko BBL-u (njemačko prvenstvo) je svake godine sve atraktivnije. U Albi želim napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri, preuzeti odgovornost i postati bolji igrač", komentirao je Radošević za službenu web-stranicu berlinske Albe.

"Leon ima puno potencijala na kojem ćemo zajedno raditi. Sa svojim atletizmom i fizičkom prisutnošću pomoći će nam, posebice pod koševima", komentirao je Albin trener Saša Obradović.
 

Pročitajte više