Liga za prvaka još nije počela, a Cedevita već ima dvije pobjede

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA je sinoć upisala drugu pobjedu u Ligi za prvaka domaćeg košarkaškog prvenstva pobijedivši sinjski Alkar sa 99:46.


Košarkaši aktualnog prvaka već su na dvije pobjede iako ostatak klubova još nije odigralo niti jednu utakmicu. Naime, Cedevita je zbog obaveza u play-offu regionalne ABA lige unaprijed odigrala svoj susret 6. kola, koji nije ponudio nikakvu neizvjesnost.

Već nakon 10 minuta vodili su 20:16. Na startu druge dionice Stipe Krstanović goste je približio na -2, no domaćini su onda odlučili pritisnuti u obrani. Napravili su seriju 24-3 i poveli 44:21. Prvo poluvrijeme naposljetku su završili su s 50:24. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 67:38, da bi u zadnjih 10 minuta Cedevita otišla preko 50 razlike.

Domaćini su večeras za dva šutirali 27/46, a za tri 8/17. Dvocifreni su kod njih bili Marko Arapović s 13 poena i osam skokova, Luka Babić s 12 poena, Miro Bilan s 11 poena i osam skokova te Karlo Žganec (šut iz igre 4/4) i Marko Tomas s po 10 poena, dok se Roko Ukić istaknuo sa osam asistencija.

"Izuzev ulaska u utakmicu, koji nije bio na nivou onoga što smo se dogovarali, sve drugo je odrađeno profesionalno. Razlika je u kvaliteti, a znamo i da Alkar ima puno problema s ozljedama. Tu su bili bez trojice ili četvorice igrača. Vježbali smo neke stvari koje su bitne, koje radimo na treninzima i to je to", izjavio je poslije uvjerljive pobjede trener Cedevite Jasmin Repeša.

"Bila je ovo za nas dobra utakmica i mislim da smo pokazali napredak u odnosu na prošlu utakmicu u hrvatskom prvenstvu", dodao je najmlađi Cedevitin igrač Lovro Mazalin, koji je u pobjedu ugradio devet poena, četiri skoka i tri asistencije.

"Lagano se dižemo u formi i pripremamo za ono što je najbitnije za nas, za Budućnost. U prvoj četvrtini smo dopustili puno poena na naše nekakve bedastoće, no mislim da smo to nadoknadili u ostalim četvrtinama. Znamo da smo puno snažniji u odnosu na Alkar i shvatili smo da to treba biti bolje, jače i snažnije. Krenuli smo puno odlučnije i na kraju odradili posao", dodao je.

Kod gostiju su dvocifreni bili Toni Vitali s 13 poena i Stipe Krstanović s 11 poena i sedam skokova.

"Rezultat dovoljno govori o tome kako je to danas izgledalo na terenu", izjavio je trener Alkara Damir Milačić te dodao:

"Inače nisam od onih koji će se vaditi na prvu četvrtinu jer je to bio dio kad je Cedevita malo manje vukla. Onog trenutka kad su oni ubacili u višu brzinu mi nismo imali šanse. Mi sve svoje šanse protiv takvih ekipa trebamo tražiti kod kuće, gdje će igrači biti hrabriji, a treba nam malo i vremena da se prilagodimo na ovakav ritam igre."

Sljedeću utakmicu Cedevita u sklopu 1. kola A-1 Lige za prvaka igra u srijedu u 19 h, kad joj u goste u Dom sportova dolazi Zabok.

Pročitajte više