Liječnik Hrvatske: Ancelotti je prouzročio Modrićevu ozljedu

Foto: Index Montaža/Guliver Image/Getty Images

LUKA MODRIĆ je u domaćoj pobjedi Real Madrida nad Malagom zadobio neugodnu ozljedu koljena i prema prvim pregledima liječnika zaključio klupsku sezonu, dok mu je upitna i razina forme za reprezentativni ogled s Italijom.
 
>Realu slomljena kičma, liječnici potvrdili: Kraj sezone za Modrića
 
>Kako će izgledati Real bez Modrića i Balea
 
Stanka od šest tjedana
 
Modriću je stradao kolateralni ligament desnog koljena i očekuje se stanka od šest tjedana, a sve je posljedica kontakta u jednom duelu s igračem Malage. Luki je nešto kvrcnulo u koljenu, potkoljenica se malo pomaknula i već su scene s terena sugerirale da je riječ o ozbiljnijim problemima.
 
Zbog ove ozljede bi mogla patiti i reprezentacija, a baš je od liječnika hrvatske nacionalne selekcija stigla i optužba na račun Carla Ancelottija, kojeg dr. Boris Nemec smatra krivcem za novu Modrićevu ozljedu.
 
"Ancelotti ga je opteretio do kraja, ozljede ne bi bilo da nije preopterećen"
 
"Ancelotti ga uopće nije štedio nakon što se Modrić vratio od ozljede! Stalno je igrao po 90 minuta, opteretio ga je, nije ga se doziralo i ovo je rezultat", rekao je Nemec za Novu TV.
 
"Nakon tromjesečne pauze, trener ga nije čuvao, igrao je cijelo vrijeme i opteretio ga je do kraja", nastavio je i potom objasnio svoj stav.
 
"Modrić se nije ozlijedio zbog udarca nego jer nije bio sto posto spreman. Potkoljenica mu ne bi otišla u stranu da nije bio preopterećen", njegovo je mišljenje, prema kojem je očito Carlo Ancelotti drugačijim pristupom mogao smanjiti rizik od nečeg ovakvog.
 

 
Talijan je nestrpljivo čekao Modrićev povratak
 
Podsjetimo, Ancelottijeva momčad je dugo patila u izvedbama, što se poklopilo s periodom u kojem je Luka izbivao zbog prve teže ovosezonske ozljede, zadobivene u gostovanju Hrvatske na San Siru.
 
Talijanski strateg je pokazivao nestrpljenje oko njegovog povratka na teren i vrlo brzo po njegovom priključenju Luka je igrao cijele utakmice visokog tempa, između ostalog je bio i starter u El Clasicu u Barceloni.
 
Odigrao 92,83 mogućih minuta nakon što se vratio protiv Schalkea
 
Vratio se na teren ulaskom u posljednje 32. minute uzvrata protiv Schalkea, a u idućih sedam susreta, šest u Primeri i jednom u Ligi prvaka, odigrao je 557 minuta. Uzmemo li u obzir da je protiv Malage prisilno napustio igru nakon 60 minuta, ispada da je od maksimalnih 600 minuta odigrao njih 92,83 posto. 
 
Nije ga poštedio niti Kovač
 
Predah mu, doduše, nije dao niti izbornik Kovač protiv Norveške. Na upite vezano uz to je poručio da se moraju gledati interesi reprezentacije pa je Modrić niti tu nije dobio prijeko potrebni predah.
 
I tu je Modrić odigrao svih 90 minuta pa se dolazi do računice da je u razmaku od 40-ak dana odigrao ukupno 670 minuta u devet utakmica, od kojih su neke bile izuzetno zahtjevne. 
 
Stručnjaci upozoravali, rizik se nikome nije isplatio
 
Mnogo je bilo stručnjaka koji su prilikom prošlog oporavka od ozljede upozoravali da je kod takvih situacija vrlo bitno dozirati opterećenje nakon povratka, odnosno osigurati se da svi problemi zacijele i igrač se tjelesno vrati u punu snagu.
 
Ancelotti je, očito, u trenucima kad je svaka utakmica bila presudna, odlučio riskirati s igračevim zdravljem, više nego sa svojim učinkom na klupi Kraljeva. Takav pristup se nije isplatio. Niti Modriću, što treba biti najbitnije u ovoj priči, ali niti Ancelottiju, niti Real Madridu, niti hrvatskoj reprezentaciji.
 

Pročitajte više