Liverpool predstavio novo pojačanje, Gerrard dobio učenika

Foto:  FC Liverpool

VICEPRVAK Premiershipa Liverpool potvrdio je u utorak dolazak engleskog veznjaka Adama Lallane iz Southamptona.

Nije otkrivena visina transfera, ali britanski mediji tvrde da je Liverpool platio oko 25 milijuna funti za 26-godišpnjeg člana engleske reprezentacije koja je ispala nakon prvog kruga natjecanja na svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"To je veliki korak. Liverpool ima dugu povijest i nakon prošle sezone jedva čekam da im se priključim u stvaranju nove", kazao je Lallana kojeg na Anfieldu čeka i donedavni suigrač Lambert.

"Igrali smo zajedno 4-5 godina u Southamptonu i bit će mi od velike pomoći. Radujem se igranju i treniranju uz igrače svjetske klase, a i uz suigrače iz reprezentacije. S trenerom Brendanom Rodgersom još nisam vodio pravi razgovor, ali čini mi se kao vrhunski stručnjak, svi ga hvale".

"Naježio sam se svaki put kad bih gledao Liverpool prošle sezone. Mislio sam: igraju tako dobro, nadam se da ću ja jednog dana igrati u takvoj momčadi. Sada je taj san postao stvarnost i ne mogu dočekati da sve počne. Od Gerrarda mogu toliko naučiti, odrastao sam gledajući ga kako igra. ", zaključio je Lallana.
 
Trener "Redsa" Rodgers dodao je:

"Doveli smo jednog od najvećih talenata Lige. On je izvrstan mladi igrač koji voli nogomet i ima veliku želju raditi i napredovati. Posebno je motiviran i uklapa se u ono što želimo u Liverpoolu. Drago mi je da je klub bio odlučan u njegovom dovođenju. Adam je svjestan konkurencije u momčadi, uvjereni smo da će se savršeno uklopiti".

Pročitajte više