Lokomotiva svoju drugu europsku sezonu otvara na Otoku: "Želimo kvalitetno prezentirati hrvatski nogomet"

Foto: Hina

LOKOMOTIVA u četvrtak od 19:45 sati započinje novu sezonu. U utakmici prvog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu gostuje u Walesu kod Airbusa iz Broughtona.
 
Lokosi su na Otok stigli u srijedu ujutro bez ozlijeđenih Prenge, Doležala i Perića, a do utakmice s Velšanima će odraditi jedan trening.
 
"Tek smo izašli iz priprema, ova utakmica će pokazati gdje smo. Sigurno da imamo imperativ kako da što kvalitetnije prezentiramo hrvatski nogomet, i da u ovoj utakmici budemo bolji od Velšana", poručio je Ante Čačić, trener Lokomotive, koji je optimističan uoči sutrašnjeg okršaja.
 
"Postavit ćemo se na način da već prvu utakmicu doživimo kao eliminacijsku, znači da ćemo učiniti sve kako bi već u prvoj utakmici ostvarili dobar rezultat. Uvijek je to na neki način lutrija jer, kako sam spomenuo, momčad tek izlazi iz priprema i treba vidjeti na koji način će koji od njih reagirati. Ali s obzirom na ovo sto smo vidjeli na posljednjoj pripremnoj utakmici i na posljednjih nekoliko treninga mogu reći da sam optimističan!"
 
Lokomotivi, četvrtoj momčadi HNL-a, ovo će biti drugi europski izlet nakon što je prije dvije godine ispala u drugom pretkolu Europske lige od Dinama iz Minska zbog gola manje postignutog u gostima (4:4).
 
Velšani: Trebat će nam čudo
 
Airbus je prošlu sezonu završio na trećem mjestu, a klubu iz Broughtona je ovo treća sezona zaredom u kojoj igraju u Europi. U dosadašnja dva europska nastupa ispali su tijesno od latvijskog Ventspilsa (1:1) i norveškog Haugesunda (2:3).
 
Velšani smatraju da će im trebati čudo kako bi izbacili izabranike Ante Čačića.
 
"Naravno da ćemo dati sve od sebe, kao što uvijek i dajemo. Maksimalno ćemo se pripremiti, no realno, bit će nam potrebno pravo čudo", otkrio je sportski direktor kluba Andy Preece.
 
Airbus ima puno problema u veznom redu jer je Jason Barrow suspendiran za utakmicu, Glenn Rule je napustio klub, a Ashley Williams i Tom Field su ozlijeđeni.
 
"Očekujem, u najmanju ruku, da je Lokomotiva dobra kao i norveški Haugesund, dakle bit će iznimno teško igrati protiv njih. Dat ćemo sve od sebe kako bismo ih pobijedili, a uz malo sreće, nikad ne znate kako će završiti", rekao je Preece i dodao da je Zagreb lijepa destinacija, te se nada da će se u njemu lijepo provesti uoči uzvratne utakmice.
 
Lokosi veliki favoriti prema kladionicama
 
Prema kladionicama Lokomotiva je ogroman favorit za prolazak dalje, a i za pobjedu u prvoj utakmici. Na zagrebačku momčad koeficijent je 1,55, dok je na Velšane koeficijent veći od pet.
 
U posljednjoj pripremnoj utakmici Airbus je izgubio s 2:3 od prvaka Sjeverne Irske Crusadersa, dok je Lokomotiva s 5:0 razbila slovačkog prvoligaša Ružomberoka.
 
Airbus će Lokose dočekati na stadionu u Bangoru, udaljenom 70-ak kilometara od Broughtona. Ulaznice se prodaju po cijeni od deset funti.
 
Bolji iz ovog okršaja u drugom pretkolu će igrati protiv grčkog PAOK-a kojeg vodi Igor Tudor.
 

Pročitajte više