Loš start "Ere nakon Rudića": Svjetski i olimpijski prvaci na Savi izgubili od Crne Gore

OLIMPIJSKI i svjetski prvaci poraženi su u prvom kolu Svjetske lige. Hrvatska je izgubila od Crne Gore 10:13, a novi izbornik Ivica Tucak imat će pune ruke posla oko ispravljanja pogrešaka koje su njegovi izabranici napravili protiv Crnogoraca.

Miho Bošković i Damir Burić, koji se odmaraju od reprezentacije, itekako su nedostajali Tucaku. Hrvatska je odigrala slabu utakmicu u napadačkom, ali posebno u obrambenom dijelu. Prvu četvrtinu Crnogorci su otvorili agresivnije od hrvatskih vaterpolista, koje je u egalu držao jedino Sandro Sukno.

U drugoj četvrtini agonija "Barakuda" se nastavila. Brguljan, Drašković i Sekulić pogađali su sa svih strana, a Hrvatska se probudila tek u trećoj četvrtini kada su Joković, Obradović, Dobud i Muslim preokrenuli rezultat. Međutim, veselje publike na Savi trajalo je vrlo kratko. Pasković je smanjio, a Klikovac je zabio pogodak koji je bio presudan za olimpijske prvake.

U posljednjoj četvrtini Hrvatska je napravila nekoliko tehničkih pogrešaka koje su Crnogorci iskoristili. Čučković i Ivović doveli su Crnu Goru u vodstvo, a Joković i Sukno nisu mogli sami vratiti Hrvatsku u novo vodstvo.

Najbolji pojedinci u hrvatskoj reprezentaciji bili su Sandro Sukno sa četiri pogotka i Maro Joković koji je zabio tri gola. Hrvatska se sada okreće susretima protiv Grčke i Turske.

Tucak: Zasluženo smo izgubili

Jedan od najboljih u redovima "barakuda", Marko Joković, tvrdi kako poraz od Crnogoraca nije tragičan i da će se s vremenom situacija popraviti.

"Pobjegli smo im na dva razlike i onda smo stali. Ne znam što se dogodilo, jednostavno nam treba vremena da se neke stvari poslože na svoje mjesto", rekao je Joković.

Novi izbornik se samo kratko nadovezao:

"S takvom obranom bilo je nemoguće dobiti utakmicu. Zasluženo smo izgubili", poručio je Tucak.

HRVATSKA - CRNA GORA

Pročitajte više