Lovren u Southamptonu dočekan kao luzer, Redsima važna pobjeda

Foto: Getty Images / Guliver image 

U POSLJEDNJEM susretu 26. kola engleskog prvenstva Liverpool je na gostovanju pobijedio Southampton 2:0. Važna je to pobjeda za Redse koja ih vraća u igru za četvrto mjesto, odnosno kvalifikacije za Ligu prvaka. Trenutno su šesti, dva boda iza Uniteda, a između njih i dalje je Southampton. Odahnuo je i Dejan Lovren, navodi Guardian, nakon pobjede nad bivšom momčadi, koja će stišati kritike na njegovu igru. Hrvatski reprezentativac odigrao je solidnu utakmicu, ali je dočekan porcijom uvreda na stadionu St. Mary. Navijači su ga nazvali luzerom, za razliku od Rickieja Lamberta kojeg je Southampton također prodao na Anfield.

"Samo je jedan Rickie Lambert", poručile su tribine svom bivšem napadaču koji je utakmicu gledao s klupe. Prilikom izlaska iz tunela priuštili su mu ovacije. 

I Adam Lallana stigao je prošlog ljeta iz Saintsa na Anfield, gdje još uvijek traži afirmaciju.

Utakmica je bila prepuna naboja, a navijači Saintsa smatraju i - kontroverznih odluka suca. 

Pobjedu 'Redsima' donijeli su Philippe Coutinho u trećoj minuti fantastičnim udarcem u rašlje s 20-tak metara, te Raheem Sterling u 73. minuti nakon velike pogreške domaće obrane. Lovren je odigrao cijeli susret, a u 43. minuti je dobio žuti karton.

Ekipa Southamptona žalila se na dva nedosuđena penala nad Filipom Đuričićem, dok je Rodgers nakon utakmice istaknuo da je sudac sjajno odradio posao. Na samom početku susreta Emre Can čvrsto je držao desnu ruku Đuričićevom ramenu, da bi srpski reprezentativac nakon četiri minute izgubio ravnotežu i u duelu s Joeom Allenom. najviše je sumnje izazvao ipak potez Josea Fontea, koji je skupa s loptom pokupio i Sterlinga, no sudac se opet nije oglasio. Početkom drugog dijela navijači su negodovali i zbog igranja rukom Dejana Lovrena nakon kornera. Ruka je bila uz tijelo, i sudac nije vidio namjeru.  

Na ljestvici vodi Chelsea sa 60 bodova, pet više od Manchester Cityja, a treći je Arsenal sa 48 bodova. Manchester United je četvrti sa 47 bodova, a slijede Southampton (46) i Liverpool (45). Posljednja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Burnley (22), Aston Villa (22) i Leicester City (18).

>>> Kramarić se istaknuo promašajima 

>>> Pogledajte što je West Ham uspio ispustiti u osam minuta 

REZULTATI:

Southampton - Liverpool 0-2 (Coutinho 3, Sterling 73)

Everton - Leicester City 2-2 (Naismith 57, Upson 88-ag / Nugent 63, Cambiasso 70)

Tottenham - Wsr Ham 2-2 (Rose 81, Kane 90+6 / Kouyate 22, Sakho 62)

U subotu:

Manchester City - Newcastle 5-0 (Aguero 2-11m, Nasri 12, Džeko 21, Silva 51,53)

Aston Villa - Stoke City 1-2 (Sinclair 20 / Diouf 45, Moses 90+3-11m)

Chelsea - Burnley 1-1 (Ivanović 14 / Mee 81)

Crystal Palace - Arsenal 1-2 (Murray 90+4 / Cazorla 8-11m, Giroud 45+1)

Hull City - QPR 2-1 (JELAVIĆ 17, N'Doye 89 / Austin 39)

Sunderland - WBA 0-0

Swansea - Manchester United 2-1 (Sung-Yueng 30, Gomis 73 / Herrera 28)


 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više