Lovro Mazalin potpisao za Cedevitu!

Foto: KK Cedevita

LOVRO MAZALIN novi je igrač Cedevite! 16-godišnji košarkaš potpisao je na dvije godine.

"Sretan sam zbog svoje odluke. Idem u KK Cedevitu zbog igračkog razvoja, a jako su me privukli organizacija kluba i uvjeti za treniranje u Domu košarke na Velesajmu te kad se sjetim Petrinje, od kuda sam krenuo, ovo mi se čini kao san. Nisam se još naviknuo na crvene boje, ali ne sumnjam da hoću", rekao je Mazalin, a prenosi službena stranica Cedevite.

Riječ je o jednom od najtalentiranijih igrača u svojem godištu u Europi pa sportski direktor Cedevite Matej Mamić vrlo zadovoljan što je igrač takvog kalibra za svoj daljnji razvoj odlučio izabrati baš Cedevitu: "Ovaj koncept s kojim smo krenuli potpisivanjem višegodišnjeg ugovora s Jasminom Repešom i postavljanjem Mikija Starčevića za voditelja omladinskog pogona pokazuje opredjeljenje i način na koji mi kao klub želimo funkcionirati. Sigurno da je to što je Mazalin, koji lako može birati europsku destinaciju gdje će igrati, izabrao Cedevitu nama jedan pokazatelj da od nas u budućnosti možemo očekivati prave stvari. Isto tako, na nama je jedna velika obaveza da mu pokažemo da je odlučio dobro i da mu damo jedan razvojni put kakav igrači njegovog kalibra i zaslužuju."

Mamić je ujedno potvrdio kako Cedevita Mazalina već naredne sezone vidi među 12 igrača seniorskog sastava Cedevite: "Mazalin je doveden da bi bio u prvoj ekipi. Naravno da će stručni stožer još vidjeti koliko, što i kako, ali on će sigurno participirati u prvom timu i dobiti svoje šanse. Naravno da će se vidjeti kad je za to najbolje vrijeme i na koji način. Mi smo mu već prezentirali naš plan, ali onog trenutka kad završi reprezentativni ciklus i kad se trener Repeša vrati on će sve podrobnije analizirati."

Pročitajte više