Lucija Zaninović brončana na Croatia Openu, Ana uzela srebro

Foto: Hina

"ZADOVOLJNA sam uspjehom iako sam malo ljuta na sebe. Nisam dovoljno slušala trenera i neke stvari sam krivo napravila tako da borba nije išla u moju korist. Malo sam zakomplicirala i zato mi je žao, ali eto, takav je sport", izjavila je Lucija Zaninović koja je na Croatia Openu osvojila treće mjesto. 
 
U istoj kategoriji, finalna borba između Predstavnice Kineskog Taj Peha, Yun Wen Huang i Ane Zaninović bila je neizvjesna do samog kraja kada je u zadnjim sekundama Wen Huang udarcem iz okreta osigurala pobjedu. 
 
Posebo važna medalja za Anu
 
"Sretni smo što smo dio ovog sjajno organiziranog natjecanja, koje je unatoč velikom broju natjecatelja proteklo bez poteškoća. Naši su reprezentativci dokazali da su broj jedan, a već ih je četvero osiguralo olimpijske igre u Riju", izjavio je Mehdi Bibak, trener reprezentacija Irana koja je ekipni pobjednik prvenstva. 
 
"Zadovoljni smo prvim danom prvenstva. Sestre Zaninović su osvojile medalje, što je posebno važno za Anu koja hvata bodove za Olimpijske igre u Riju", izjavila je Jelena Ivančić te dodala kako je Hrvatski Taekwondo savez još jednom dokazao kako je dio svjetske taekwondo scene. 
 
Preko 1500 gledatelja popratilo je prvi dan prvenstva u Varaždinskoj areni, a u nedjelju su na rasporedu borbe juniora i kadeta. 

Pročitajte više