Luda završnica sezone u oktanskom cirkusu: Alonso ili Vettel?

FERNANDO ALONSO smatra kako njegova momčad Ferrari treba biti savršena za preostale tri utrke sezone da bi imao bilo kakvu šansu za osvajanje titule.

"Ne postoji čarobno dugme, ali mi ćemo sve pokušati", rekao je Alonso koji za Sebastianom Vettelom zaostaje trinaest bodova iako je krajem srpnja imao 40 bodova prednosti.

"Red Bull ima veliku prednost i može činiti greške, a da ne bude kažnjen. Želimo biti blizu njih i napadati u utrci."

Domenicali: Naša prednost je to što je Alonso bolji vozač od Vettela

Nedavno je i Stefano Domenicali, Ferrarijev momčadski šef, priznao da Red Bull ima bolji bolid uoči posljednje tri utrke sezone.

"U ovom trenutku je posve jasno da Red Bull ima bolji bolid, ali što možemo? Ne smijemo plakati nego moramo raditi naporno. Priznanjem da su trenutno jači ne moramo promijeniti pristup u našoj kući, moram reći svojoj momčadi: "Gledajte, na Svjetskom prvenstvu 1982. godine naša momčad nije bila najjača, ali je osvojila naslov", rekao je Domenicali i dodao da je Alonso bolji vozač od Vettela.

"Imamo luksuz da u našim redovima imamo Fernanda koji je najbolji vozač na svijetu i borit ćemo se za naslov do samoga kraja."

Alonso je uoči odlučujućih utrka poručio kako su svi u Ferrariju jako motivirani.

"Vjerujemo u svoj tim i u nas. Pokazali smo mnogo puta da ne odustajemo lako i borit ćemo se do kraja. I kada nam je stresno i teško, mi dajemo 100%.Momčad ima puno iskustva na svjetskim natjecanjima i svi smo jako motivirani", izjavio je Alonso koji smatra da Red Bull kad-tad mora pasti.

"U Indiji smo uočili da se u odnosu na Red Bull možemo oporaviti, potrebno je samo nekoliko desetinki više. Nekad si dobar, nekad loš. Nakon četiri uzastopne pobjede, mislimo da će Red Bull početi padati prije ili kasnije."

Aktualnog prvaka zabrinjavaju problemi iz Indije

Vettel, iako je veliki favorit za osvajanje titule, kaže da je još dug put pred njim.

"Još su ostale tri utrke, a svaka je važna", rekao je aktualni svjetski prvak i dodao da ga zabrinjavaju problemi koje je imao u Indiji.

"Ako samo pogledate unatrag nekoliko dana, Indija je velika utrka za nas, ali par krugova prije kraja utrke ipak smo imali malo problema. Ako se to opet dogodi, onda se vidi koliko ste ranjivi, bez obzira da li ste vodeći ili u sredini, jer ćete možda završiti utrku bez bodova, a tada cijela slika izgleda drukčije. To je nešto što se ne smije zaboraviti." izjavio je Vettel.

Oktanski cirkus nastavlja se ovog vikenda u Abu Dhabiju.

Pročitajte više