Luis Suarez potpisao za Barcelonu!

Foto: Screenshot; Barcelona

LUIS SUAREZ novi je igrač Barcelone! Urugvajac je potpisao petogodišnji ugovor, potvrdio je katalonski klub. Iako službeni iznos transfera još uvijek nije poznat, britanski mediji nagađaju kako je Barca za novog napadača isplatila 95 milijuna eura, dok madridska Marca tvrdi kako je Liverpool inkasirao 75 milijuna eura.

> Svi Suarezovi grijesi

"Bilo je vrijeme za odlazak"

Liverpool je putem svoje službene stranice potvrdio odlazak svog najboljeg napadača. Suarez je prošle sezone bio najbolji strijelac Premiershipa s 31 pogotkom, a u posljednjih je osam sezona u dresu Ajaxa i Liverpoola zabio 193 gola, prosječno 25 po sezoni. 

"Hvala Luisu na svemu što je učinio za nas. Želimo mu sreću u budućnosti", stoji u službenom priopćenju Redsa.


Suarez se raduje novim izazovima koji ga čekaju u Španjolskoj. On će zajedno s Messijem i Neymarom predvoditi napad katalonskog diva, dok će Ivan Rakitić biti zadužen za razigravanje ovih strašnih napadača.

"Došlo je vrijeme za rastanak. Liverpool je napravio sve za mene, ali oduvijek sam htio igrati u Španjolskoj, to je bio moj san!", rekao je Suarez.

Barca četiri mjeseca bez najpoznatijeg nogometaša-vampira

Iako je Suarezov dolazak odlična vijest za sve navijače Barcelone, Luis Enrique ne može računati na Urugvajca u iduća četiri mjeseca. FIFA je drastično kaznila Suareza zbog gluposti koju je napravio tijek utakmice s Italijom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kada je ugrizao Giorgija Chiellinija za rame.

Suarezu je dan prije objave transfera u Barcelonu i odbijena žalba koju je uputio FIFA-i, a sada mu preostaje samo da se u pomoć obrati Sportskom arbitražnom sudu (CAS-u).

Pročitajte više