Luiz Adriano, stidi se: Preskočio Božju i Henryjevu ruku na listi najskandaloznijih golova

PORTAL 7sur7 objavio je listu najskandaloznijih pogodaka u nogometnoj povijesti. Predvodi je "brazilska sramota" Luiz Adriano.

1. Luiz Adriano

Brazilac je na vrhu liste zbog sramotnog gola u Ligi prvaka protiv Nordsjaellanda. Willian je sportski vratio loptu domaćoj momčadi, a Luiz Adriano ju je uzeo i zabio za izjednačenje pored šokiranih igrača Nordsjaellanda. Na kraju je njegova momčad slavila s 5:2.

2. Marc Overmars

U FA Cupu 1999. godine Arsenal je pobijedio Sheffield zahvaljujući golu Marca Overmarsa. Arsenalovi nogometaši su vratili loptu Sheffieldovim, ali Kanu ju je presjekao i servirao Overmarsu koji je hladnokrvno zabio gol.

Arsene Wenger je tražio da se odigra nova utakmica. U ponovljenom susretu, deset dana kasnije, Arsenal je slavio istim rezultatom 2:1.

3. Thierry Henry

"Božja ruka" na francuski način. Henry je rukom primirio loptu i asistirao Williamu Gallasu kojem nije bilo teško zabiti gol i srušiti irske snove o plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

4. Nani

Portugalac se našao na ovoj listi zahvaljujući golu protiv Tottenhama. Vratar Gomes je mislio da je sudac dosudio prekršaj i ispustio je loptu iz ruku s namjerom da izvede slobodan udarac. No, s leđa mu se prikrao Nani i poslao je u praznu mrežu.

5. Maradona

"Mali zeleni" je autor dva najpoznatija pogotka u povijesti, oba je zabio Englezima. Jedan je pokazao kakav je Maradona majstor, a drugi kako je spreman uraditi sve za uspjeh momčadi.

Prvi gol je poznat kao "gol stoljeća" kada je predriblao skoro cijelu englesku momčad, a drugi "Božja ruka". Argentinac je rukom poslao loptu u englesku mrežu i trasirao put svojoj reprezentaciji prema svjetskom naslovu.

Pročitajte više