Luka Modrić će biti vođa Kovačeve reprezentacije

Foto: HNS; Guliver Image/Getty Images

NIKO KOVAČ počeo je svoj prvi radni tjedan na mjestu izbornika hrvatske reprezentacije i prema najavi krenuo u obilazak igrača na koje računa za dvomeč s Islandom u doigravanju za Brazil. Prva destinacija - Madrid.


Na Luki Modriću temelji se igra hrvatske reprezentacije, i to pod svaku cijenu. No, Modrić je i lider jednog, najjačeg klana u svlačionici. Upravo su on i Stipe Pletikosa pokrenuli sastanak koji se trebao održati davno prije.

Tako su Niko i Robert Kovač naprije krenuli put Madrida. Štimčeve nasljednike zanimalo je Modrićevo viđenje cijele situacije, naročito nakon kriznog sastanka igrača u Škotskoj noć prije nego je Štimac dobio otkaz.



U vrijeme dok je Niko Kovač bio kapetan reprezentacije, Luka Modrić prvi put je ušao u A vrstu, dijelili su dužnosti u veznom redu, češće je novi izbornik čuvao leđa mladom veznjaku, a sada bi mu Luka mogao postati produžena ruka na terenu. Kapetan je još uvijek Darijo Srna, ali tko kaže da se to ne može promijeniti. Kovač je na predstavljanju rekao da na terenu mora imati nekoliko igrača koji provode zakone, jer neka se "nitko ne uvrijedi, miševi kolo ne vode".

Pročitajte više