"Luka, dođi gledati pobjedu nad Španjolskom, da u svlačionicu Reala uđeš kao gospodin"

Foto: Ante Čizmić / Cropix
Video: Agencija PPS

NAKON četiri pobjede Hrvatsku na zatvaranju skupine čeka okršaj s domaćinom Svjetskog prvenstva. Španjolci će napuniti madridsku "Caja Magicu", no to ne plaši hrvatske rukometaše.

> Montoro: Pobijedit ćemo Hrvatsku zato jer smo bolji, ne jer se bojimo Francuske

> Balić je passe, jer "već smo dovoljno osvojili ove godine"

> Alilović zaustavio Egipćane, Hrvatska se okreće Španjolcima

> Razmijenili su brojeve: Balić i Gobac zajedno na tribinama!

"Osobno jedva čekam tu utakmicu, vjerojatno i igrači. Igrati pred punom i praznom dvoranom nije isto. Imamo veliki motiv, dobro ćemo se pripremiti. Mi se njih uopće ne bojimo. Želimo odigrati dobru utakmicu, dati sve od sebe i vidjet ćemo. Oni jesu favoriti, ali moramo im se suprotstaviti čvrstom i agresivnom obranom", rekao je Goluža. Utakmica će odlučiti o pobjedniku skupine, a nakon osmine finala postoji mogućnost da naleti na Francusku.

Goluža: Ne bojimo se Španjolske, a niti Francuske

"Ne zanosim se tim protivnicima. Bez obzira s kim igrali važno mi je da igrači budu opušteni i daju sve od sebe. Idemo iz utakmice u utakmicu. Koga ćemo poslije dobiti, to je manje bitno. Svi bi htjeli slabije, ali i za Egipat su govorili da je slab, pa su vidjeli da nije baš tako. Razmišljamo samo o sebi. Možda svi priželjkujemo izbjeći Francuze, ali nemamo nikakvog straha od njih", dodao je.


Izbornik nije bio posve zadovoljan igrom protiv Egipta.

"Nismo igrali kako smo se dogovorili, vratili smo protivnike u igru s nepotrebnih četiri minute isključenja. Plan je bio napraviti razliku da igraju mlađi".

Igrači su u dobroj formi uz tek nekoliko manjih problema s ozljedama, no BLaženka Lackovića još nema blizu parketa.

"Nadam se da bi mogao igrati. ako ne bude mogao, trebamo ga čekati do važne utakmice, ali ne mogu reći koliko će moći dati s obzirom da je toliko bio bez rukometa".

Vori: Nema među nama "stari-mladi", svi smo isti!

Bez Lackovića i Ivana Balića Igor Vori, kao najiskusniji, mora preuzeti status vođe, iako sam kaže: "Svi smo mi isti. Nema tu mladi i stari".

"Znamo Španjolce dobro, nema tajni. U utakmicu trebamo ući rasterećeni, nemamo pritiska, oni imaju pritisak jer igraju kući, a dvorana je rasprodana".


Igračima nedostaje glasna podrška s tribina, no navijača se očekuje više ako prođu u završnicu natjecanja. Ipak, dolazak Luke Modrića i Ivana Balića podiglo je raspoloženje.

"Lijepo je kad dođe svaki navijač, nadam se da će ih biti više. Luka me iznenadio i nadam se da će doći na Španjolsku, da uživa u našoj pobjedi i da može ući u svlačionicu Reala kao gospodin drugi dan", kaže Vori kroz smijeh.

 

Pročitajte više