Lutz uoči gostovanja kod Radničkog: Vjerujem u pobjedu!

Foto: Ranko Suvar/Cropix

"VJERUJEM da možemo doći do pobjede", poručio je uoči gostovanja kod Radničkog trener Cibone Danijel Lutz.

Iza 'Vukova' je osvajanje prvog trofeja sezone, Kupa Krešimira Ćosića, te pauza u ABA ligi koju su iskoristili za regeneraciju i pripremu za važne dvoboje koji su pred njima.

"S dobrim vjetrom u leđa, nakon osvojenog trofeja, pred nama je apsolutna mobilizacija za ono što slijedi, a to je završnica ABA lige, koja nudi zaista težak raspored. Krećemo s gostovanjem u Kragujevcu", poručio je trener Lutz koji u Kragujevcu traži revanš za domaći poraz od Radničkog u studenom.

"Moramo se boriti za pobjedu obzirom da, što se tiče ABA lige, nema puno šansi za ispravke."

Strateg zagrebačke momčadi dobro je proučio suparnike, koji su nakon 20 kola još uvijek u igri za Final Four.

"Momčad 'nakrcana' kvalitetom, bilo srpskih ili internacionalnih igrača. Uz Crvenu Zvezdu imaju najbolji skor u zadnjih 10 utakmica što znači da imaju kontinuitet dobrih igara", rekao je Lutz te se prisjetio prvog dvoboja sezone u kojem ih je 'uništio' tandem Ćapin (21 koš, 4 asistencije) i White (36 poena i 3 asistencije).

"Sjajna napadačka ekipa s playmakerom Ćapinom koji je obilježio ABA ligu što se tiče nekakvog vodstva, na toj poziciji. Na njega se nadovezuje možda i najbolji Amerikanac u ovom trenutku, Terrico White. Oni koji pamte našu prvu utakmicu znaju kakav je 'dar-mar' napravio našoj ekipi te skupio valorizaciju koja se inače skupi u tri dobro odigrane utakmice."

Iako ih u Kragujevcu očekuje kandidat za završni turnir kojeg predvodi najbolji strijelac i asistent lige Aleksandar Ćapin, Lutzu i 'Vukovima' ne nedostaje samopouzdanja.

"U svakom slučaju tamo ne idemo s 'bijelom zastavom' niti s mislima o porazu. Svaka utakmica nam je kvalifikacijska i tako im pristupamo. Vjerujem da ćemo, obzirom na prednosti koje mi imamo, doći u situaciju da utakmicu možemo dobiti. Napravit ćemo sve da to tako i bude."

Dvoboj u Kragujevcu počinje u 20.30 sati.

Pročitajte više