Maccabi u finalu Eurolige, CSKA još jednom izgubio u stilu

Foto: Guliver Images/Getty Images

IZRAELSKI Maccabi plasirao se u finale Eurolige nakon što je u zadnjim sekundama pobijedio moskovski CSKA koji je još jednom propustio veliku prednost koju je imao u trećoj četvrtini...

Maccabi je nošen veličanstvenom podrškom navijača koji su doputovali iz Izraela i okupirali milanski Mediolanum Forum pobijedio moskovski CSKA 68:67 te se plasirao u finale gdje će igrati protiv boljeg iz susreta Barcelone i Reala.

CSKA je u trećoj četvrtini imao prednost 55:40, a potom je opet, u svom dobro poznatom Final Four stilu, prosuo tu prednost te je izgubio dobivenu utakmicu.

Nakon pogotka Sonnyja Weemsa 67:63 20 sekundi prije kraja, CSKA je ponovio pogrešku iz četvrte utakmice protiv Panathinaikosa kada su iz off-screena dopustili Antonisu Fotsisu da zabije otvorenu tricu sa osam metara. Iako se zna da Maccabi izvodi takve akcije za Davida Bluthentala koji je dotad već zabio četiri trice, Sonny Weems nije napravio switch nakon bloka za Bluea koji je 12 sekundi prije kraja stavio tricu za -1.

CSKA potom nevjerojatno gubi loptu nakon timeouta, a Tyrese Rice iz kontre donosi Maccabiju vodstvo pet sekundi do kraja. Sonny Weems sa istekom vremena promašuje tricu za pobjedu ruske momčadi.

David Blu bio je prvo ime Izraelaca sa 15 koševa (trice 5/9), a vrlo dobar bio je i Rice (13 koševa, 5 skokova). Najbolji kod CSKA bili su Saša Kaun (14 koševa, 5 skokova), Viktor Kryapa (9 koševa, 10 skokova) i Miloš Teodošić (12 koševa, 6 asistencija).

Maccabi je tako šesti put u posljednji šest nastupa na Final Fouru izborio finale.
 

Pročitajte više