Machida: Jones i Weidman će obraniti naslove

Foto: Fight Site 

BIVŠI prvak u poluteškoj i izazivač u srednjoj UFC-ovoj kategoriji, Lyoto Machida, prognozirao je naredne borbe za naslov u te dvije kategorije te rekao nešto i o svojoj idućoj borbi, u Brazilu protiv CB Dollawaya.

Lyoto Machida sve je bliže glavnom dijelu priprema za svoju iduću borbu, a ona je na rasporedu 20. prosinca u Brazilu. Protivnik mu je CB Dollawaya, a nešto više o tome, Machida je rekao u razgovoru za Sherdog.com.

"CB je opasan protivnik u dobroj seriji, koji je pobijedio nekoliko Brazilaca. Vjerujem u svoj stil i u tim s kojim radim, dat ću sve od sebe i sigurno ga neću podcijeniti. Znam da je najopasnije njegovo hrvanje, a ono je u posljednje vrijeme vrlo često presudan faktor u MMA borbama. Amerikanci najčešće dolaze s jakim hrvanjem, tako da ja moram postići da moj stil nadvlada njegov", rekao je Lyoto.

Osim toga, Lyoto je bio upitan za prognoze dvije naredne borbe za titulu u srednjoj i poluteškoj kategoriji, odnosno između Vitora Belforta i Chrisa Weidmana te Daniela Cormiera i Jona Jonesa.

"Weidman protiv Vitora će biti teška borba za obojicu. Vitor ima šanse svakoga nokautirati, posebno na samom početku borbe, no vrijeme nije na njegovoj strani. Očekivano je da udarač gubi snagu kako borba protječe, a hrvači se npr. s tim puno bolje nose", prognozirao je Machida tu borbu, a onda prešao na onu u poluteškoj kategoriji:

"Vjerujem kako će i Jones obraniti naslov. Cormier je sjajan borac, no ovo nije protivnik koji mu odgovara, kad se pogledaju svi aspekti, prije svega Jonesov raspon. Cormier je odličan hrvač, no ako moram prognozirati gledajući s tehničke strane, mislim da on neće dobiti tu borbu. Vjerujem kako je Gustafsson teži protivnik za Jonesa, no onda mi opet Cormier izgleda kao težak protivnik za Gustafssona. Sve je stvar toga kako koji stil kome odgovara."  

Iako mu je 36 godina, Machida kaže kako to ne osjeti i ne vidi kada bi mu mogao uslijediti kraj karijere, štoviše još uvijek ima izuzetno jasne ambicije:

"Prošao sam kroz neke teške izazove, a takvi mi i slijedi. Pojas je uvijek glavni cilj, no ne može biti sve usmjereno prema njemu. Svaka borba ima svoj značaj i svaka je jedan korak na putu. Svaki nastup mora biti kao da je za pojas, a idući korak je uvijek onaj najvažniji do tada. Ne razmišljam trenutno o Weidmanu, jer to je prošlost, no mogla bi postati i budućnost."

Pročitajte više