Mađarski heroj Alilović: Zagreb ima mladu momčad, koja će se jednog dana boriti za Final Four!

Foto: Guliver Images/Getty Images

VRATAR Veszprema Mirko Alilović mogao je i zatvorenih očiju braniti protiv Zagreba. Prvi golman hrvatske reprezentacije u dušu poznaje Zagrebovu vanjsku liniju, protiv koje je upisao čak 20 obrana.

"Odigrali smo vrhunsku 6-0 obranu, koja krasi Veszprem. Upravo mi je ta čvrsta obrana omogućila da odmah na početku susreta upišem nekoliko obrana i da fantastično uđem u utakmicu", rekao je Alilović, koji je otkrio zašto je Zagreb izgubio s ogromnih 11 golova razlike (33:22).

"Zaustavili smo njihove vratare, zaustavili smo im kontru i to je bilo to. Zagrebova momčad je još uvijek mlada. Oni imaju potencijal da postanu veliki klub, nešto što je Zagreb nekada i bio. Želim im svu sreću. To su dečki koje znam iz seniorske reprezentacije i samo treba vjerovati u njih. Od 16 igrača koji su tamo, siguran sam da će ih barem 10 postati vrhunski igrači te da će jednog dana nositi ovaj Zagreb u borbi za Final Four", poručio je Alilović.

Dvoršek : Igrači su imali respekt prema Mirku

Trener Zagreba Boris Dvoršek nije bio sretan nakon teškog poraza.

"Njihovih 20 naspram naših sedam obrana vratara. To je ključ poraza. Igrači su imali jedan respekt prema Mirku, vanjska linija je bila nemoćna protiv mađarske obrane. Nisam zadovoljan igrom u obrani. Ako želite igrati ravnopravno s protivnikom kao što je Veszprem, onda moraš biti agresivniji. Igrali smo bez isključenja sve do 58. minute, što je nedopustivo za ovakvu utakmicu. Mi smo premladi i prezeleni, ali smo na dobrom putu i trebamo proći ovakve utakmice", poručio je Dvoršek.

Pročitajte više