Maglica srušio Slaven na Poljudu: "Bilo bi nepošteno da nismo zabili gol"

Foto: Jakov Prkić, Vladimir Dugandzic/Cropix

HAJDUK je u šestom kolu HNL-a dočekao Slaven i slavio u istinski siromašnoj utakmici s 1:0.

Seriju promašaja Hajduka, koji je u ovoj utakmici bio bez ozlijeđenih Kouassija, Jozinovića, Milića i Caktaša, već u četvrtoj minuti otvorio je Pašalić. Mujan je probio po lijevoj strani, ubacio u kazneni prostor, gdje je Rodić uposlio Pašalića koji je s pet metara prebacio gostujući gol. Tri minute kasnije je Sušić odlično proigran od Vršajevića, ali je iz dobre pozicije loše pucao. 

Mikanović proširio listu ozlijeđenih Hajdukovaca

U 20. minuti je Poljud zanijemio nakon što se ozlijedio Mikanović. Izvrnuo je zglob i nije mogao nastaviti igru. Maglica je upropastio dobru priliku u 26. minuti. Nakon dodavanja Andrijaševića našao se u odličnoj poziciji, ali umjesto da puca, pokušao je uposliti Mujana i... Pogriješio je.

Gosti su jedina dva udarca u prvom dijelu imali nakon pola sata igre, oba preko Filipovića i oba je bez problema obranio Kalinić. Do kraja prvog dijela na listu igrača koji su promašili izgledne prilike upisao se i Andrijašević.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa novo. Slaven na svojoj polovini, a "Bijeli" neprecizni. Mujan je u 55. tukao pored gola, Pašalić četiri minute kasnije točno u gostujućeg vratara Rodića, a u 63. je Rodić nadmudrio i Maglicu. Pokušao je i Kiš, ali je njegov volej s desetak metara završio visoko iznad gostujućeg gola.

Maglica se iskupio za promašaje i probio bunker gostiju

Na sve ili ništa krenuo je Hajduk u posljednjih 15 minuta, a u 77. je i stigao do toliko željenog vodstva. Vršajević je probio po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor gdje je Mujan pokušao zabiti prsima. Rodić je zaustavio njegov pokušaj, ali ne i Maglicu koji je ugurao loptu u mrežu. Nakon primljenog gola gosti se nisu uspjeli oporaviti i zaprijetiti Kaliniću, te su domaći nogometaši sa šest tisuća navijača proslavili teško izborenu pobjedu.

 

Katalinić: Frustrirajući poraz

Igor Tudor bio je zadovoljan: "Dosta smo se mučili, jedna teška utakmica. Bilo bi nepošteno da nismo zabili gol, dominirali smo i imali nekoliko prilika. Ova pobjeda posebno slatka i draga. Psihološki ovaj trijumf ima posebno značenje. Čestitam svojim momcima, nije ovo bilo briljantno izdanje, ali pišu se pobjede. Mogu samo reći da sam nakon ove utakmice shvatio koliko će nam nedostajati Mijo Caktaš. On je nenadoknadiv gubitak".

"Opet smo igrali dobro i opet izgubili golom u finišu susreta. Sigurno da je to frustrirajuće. Hajduk je bio bolji za taj jedan gol i to je sve. "Bijeli" očigledno imaju velikih problema kad im zatvoriš bokove, ali uspjeli su napraviti nekoliko akcija i eto zabiti pobjednički gol. Nama se ostaje pripremati za Dinamo", rekao je gostujući trener Ivan Katalinić nakon susreta.

"Bijeli" su s tri boda skočili na drugo mjesto ljestvice s bodom manje od vodećeg Dinama, ali i utakmicom manje. Slaven je osmi sa samo tri boda iz šest utakmica.

Pročitajte više