Makedonci drže fige: "Nadamo se da će Štimac zaigrati sa samo jednim napadačem"



"HOĆE li Štimac razdvojiti drugi najubojitiji napadački tandem u Europi?" - pitaju se makedonski novinari, koji se doduše nadaju da bi hrvatski izbornik mogao zaigrati sa samo jednom špicom u napadu.

"Izgledno je da će Štimac ostaviti Jelavića na klupi, kao i u prvoj utakmici. Prema svim najavama čini se da će Hrvatska igrati defenzivno. Makedonski izbornik, pak, nema takve "slatke brige", budući da on mora igrati na pobjedu", piše Dnevnik.com.mk.

"Očekujem pobjedu protiv Hrvatske"

S Makedoncima se slaže i prvi vratar reprezentacije Martin Bogatinov.

"Uvijek je bolje za nas golmane, ali i za obranu, da protivnik igra samo s jednim napadačem. Međutim, ne smijemo podcijeniti Hrvate. To je momčad koja u svojim redovima ima igrače poput Darija Srne koji je fantastičan u dresu Šahtara, zatim Mandžukića koji je prvi strijelac Bundeslige, Jelavić je jedan od najubojitijih napadača u Premiershipu, a mislim da ne treba trošiti riječi o Modriću", mišljenja je Bogatinov.

"Naš cilj je poznat. Hrvati su jaki, ali mi igramo doma. Očekujem pobjedu protiv Hrvatske, ali i Srbije", poručuje makedonska "jedinica".

Što će Štimac sa Sammirom?


Makedonski mediji podsjećaju na trzavice u reprezentaciji do kojih je došlo nakon što je Štimac rekao Rakitiću da je izgubio svoju poziciju u reprezentaciji.

"Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Štimac i Rakitić slagati, budući da je hrvatski izbornik žestoko kritizirao Rakitića nakon utakmice s Makedonijom u Zagrebu. Postoji mogućnost da umjesto Rakitića zaigra Dinamov kontroverzni Brazilac Sammir. Hrvatski mediji kritiziraju Sammira te nagađaju da je Dinamov igrač pozvan u reprezentaciju samo zbog tajnog pakta između Štimca i Zdravka Mamića"

Hrvati u Plazi

Makedonski nogometni savez nije htio preporučiti Hrvatima i Srbima u kojem hotelu da odsjednu, pa Dnevnik piše kako su se Hrvati odlučili na Plazu.

Pročitajte više