Makedonci pokazali zube na Poljudu: Maloča spasio Hajduk od blamaže!

Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix

HAJDUK je u prvoj utakmici 2. pretkola Europa lige slavio protiv makedonskog Turnova s 2:1. Makedonci su do 80. minute držali Hajduk u šaci, ali zahvaljujući kapetanu Mariju Maloči Tudorova ekipa upisala je vrijednu pobjedu, koja je Bijelima otvorila vrata 3. pretkola natjecanja.

> Tijek susreta: Hajduk - Turnovo

> Tragikomedija u tišini Poljuda


Hajduk je utakmicu otvorio agresivno, ali pas igra nikako nije prolazila na travnjaku, odnosno bolje rečeno na poljudskom pašnjaku. Hajdukova igra bila je spora, očita i Makedonci su se disciplinirano branili. Ipak, uz dosta sreće, Hajduk je prvi poveo. Igrala se 8. minuta kada je Pašalić sjajno ubacio pred gostujuća vrata, a tamo je najviši u skoku bio Bencun, koji je potiljkom poslao loptu u mrežu.

Hajdukovci su nakon prvog pogotka nastavili s opsadom pred protivničkim vratima, ali Makedonci su se grčevito branili i uspješno odbijali sve napade Bijelih.

I onda, pred kraj prvog poluvremena, šok na praznom i razrovanom Poljudu. Igrala se 44. minuta kada je Kouassi nesmotreno dirao loptu rukom u vlastitom šesnaestercu, a Blaževski nije imao milosti prema Kaliniću te je iz penala zabio za izjednačenje.

Kapetan spasio utakmicu


U nastavku igre Tudor je ubacio još jednog napadača, Antona Maglicu, ali Hajduk je i dalje bio nemoćan pred protivničkim vratima. Dapače, Makedonci su u nekoliko navrata mogli i zabiti za vodstvo. Primjerice, Baldovaliev je u 66. minuti ostao sam pred golom Hajduka, ali njegov udarac glavom bio je preslab za Kalinića. U 72. minuti Blaževski je povukao kontru, slomio svog čuvara i snažno opalio po golu. Makedonska klupa skočila je na noge, ali lopta je prošla metar pokraj desne vratnice.

I onda, u 80. minuti, spas za Hajduk! Izvrsni Mikanović, koji je bio jedan od najboljih hajdukovaca na terenu, iskosa je tukao po vratima, lopta se odbila do druge stative gdje je bio Maloča. Kapetan Hajduka nemilosrdno je zakucao loptu pod gredu za konačnih 2:1.

Do kraja utakmice zapisali smo i veliki promašaj Maglice. Kouassi je probio desnu stranu, ubacio na 11 metara za usamljenog Maglicu, ali napadač Hajduka nije bio precizan.

Uzvrat je za tjedan dana u Skopju.

Pročitajte više