"Mali Mourinho" stopama velikog Josea: Moratti opet želi Chelseajevog trenera?



NEVJEROJATAN niz loših rezultata ove sezone trener Intera Claudio Ranieri nikako ne može opravdati svom predsjedniku Massimu Morattiju. Momčad koju je Jose Mourinho ostavio sa "scudettom" i naslovom Lige prvaka, u kojoj igraju igrači poput Diega Milita, Forlana, Sneijdera, Cambiassa i Stankovića, trenutno je u seriji od pet uzastopnih poraza u svim natjecanjima, a od borbe za naslov su se davno oprostili, pitanje je hoće li uopće uhvatiti mjesto u Europi.

Gazzetta dello Sport piše kako Moratti, koji je do sada bio strpljiv s Ranierijem, na ljeto planira promjeniti trenera. Prvi izbor - Andre Villas-Boas.

Menadžer engleskog Chesleaja i lani je bio na meti predsjendika Intera, no Villas-Boas se odlučio za Chelsea gdje mu baš ne cvjetaju ruže. Dođe li uistinu do ovog transfera, Portugalac će još jednom gaziti stopama svog sunarodnjaka Josea Mourinha, čijom ga "kopijom" neki smatraju. Kao i aktualni trener Real Madrida, Villas-Boas je već osvojio Ligu prvaka s Portom, a onda prešao u Chelsea. Zanimljivo, Ranieri je na klupi Chelseaja sjedio prije Mourinha.

Prema Gazzetti, uz Portugalca, kandidati za trenera Intera u narednoj sezoni su francuski izbornik Laurent Blanc, te treneri Napolija i Udinesea - Walter Mazzari i Francesco Guidolin.

Samuel odbio produžiti s Interom i želi u London: Dolazi li zbog Mourinha?

Neočekivanu ponudu odličnog obrambenog pojačanja iz Italije su dobili londonski premierligaški klubovi, prije svih Arsenal, Chelsea i Tottenham, nakon što je 33-godišnji srednji branič Walter Samuel odbio produžiti vjernost Interu, te putem menadžera poručio kako bi volio zadnje godine u karijeri provesti u Londonu. U isto vrijeme Mourinho, pod kojim je Samuel 2010. godine kao standardni član prve momčadi s Interom osvojio trostruku krunu, Scudetto, Talijanski kup i Ligu prvaka, viđen je u Londonu te su se mediji raspisali o njegovom mogućem povratku u Premierligu. Portugalac je znao naglasiti kako nikad nije prežalio odlazak s "Otoka", no s Realom juri prema naslovu prvaka dok mu mrska Barcelona gleda u leđa i teško je očekivati da bi već ovog ljeta preselio u Chelsea kojem slijedi veliko pospremanje.

Samuel želi plaću od 90.000 funti tjedno kao zadnji unosan ugovor u karijeri jer će slijedećeg mjeseca napuniti 34 godine.

"Premda ćemo razmotriti svaku ponudu, Walter je izrazio želju da u smiraj karijere zaigra za neki od londonskih klubova", rekao je njegov agent Barry O'Connor.

Pročitajte više