Mali div: Ćorić je veći talent od Modrića i Kovačića

Foto: GNK Dinamo 

MLADI Dinamov veznjak Ante Ćorić dan nakon 18. rođendana stavio je potpis na profesionalni petogodišnji ugovor s klubom iz Maksimira. Zdravko Mamić "privezao" je talentiranog klinca čim je zagazio u punoljetnost. Spominjao se proteklih mjeseci i njegov odlazak iz kluba, ali odlučio je ostati u Dinamu. 

"Dinamo je veliki klub, moj klub i ovo je ostvarenje sna svakog zagrebačkog klinca. Oduvijek su svi prema meni korektni, sa 17 godina sam igrao u prvoj momčadi i jednostavno je za mene najbolje ostati ovdje", rekao je Ćorić.

"Poznavajući Antu i njegovu obitelj, a sukladno razgovorima koje smo vodili, uvijek sam osjećao maksimalan respekt. Sve o čemu smo razgovarali uvijek je bilo ispoštovano i nije bilo razloga sumnjati da tako neće biti u oko potpisa ugovora", dometnuo je Zoran Mamić, Dinamov menadžer.

Tvrdi da su se za Ćorića raspitivali gotovo svi veliki klubovi svijeta. 

"Istina je, bilo je puno kontakta s najvećim klubovima, ali Ante je već imao ugovor s nama, a sada je potpisao i profesionalni. Jako smo sretni što sve završilo onako kako je i trebalo. Teško ćemo mi u Dinamu dočekati njegove najbolje igračke godine; to je realno kada se zna platežna moć drugih klubova. Naravno, mislim da će Ante u budućnosti biti itekako važan igrač naše momčadi i našim navijačima donijeti puno veselja, a hoće li otići za godinu, četiri, pet ili devet je nemoguće reći. Ako se to jednom i dogodi to nikada nije jednostrana odluka niti kluba, niti obitelji nego zajednička", objasnio je Mamić i zahvalio se obitelji Ćorić koja je Dinamu povjerila brigu u svom sinu. 

"Zahvalio bih se Antinoj obitelji koja nam je iskazala veliko povjerenje i predala nam da se brinemo o njihovom djetetu. Ante je jedan od dva - tri najbolja mlada igrača svijeta i jako smo sretni što smo se dogovorili za višegodišnju suradnju. To jasno pokazuje koliko i kako se voli Dinamo i pokazatelj je svim mladim igračima da upravo Dinamo treba biti klub u kojem će krenuti u svoju profesionalnu karijeru"

"Ne znam kako bih opisao koliko sam sretan", nastavio je Ćorić.

"Ostvario mi se san, potpisao sam za Dinamo, za svoj klub, ostajem doma i jedva čekam sljedeću utakmicu kako bih počeo vraćati ukazano povjerenje. Krasno je čuti pohvale, puno mi znači kada trener tako govori o meni, ali naravno da trebam to potvrditi i na terenu" 

 

Mamić je potom istaknuo da mladi igrači u Hrvatskoj, a posebice u Dinamu, dobiju pravu minutažu i priliku da razviju talent.

"Jako smo spustili granice što se tiče mladih igrača. Rijetko gdje im se nudi prilika kao kod nas", smatra Mamić.

Ćorić je govorio i o svojoj igri, iako više voli pričati na terenu. 

"Popravio bih prije svega fazu obrane. Mlad sam, trebam napredovati u svim segmentima, ali prije svega u obran", rekao je tihi mladić kojem je obitelj za rođendan pripremila feštu iznenađenja. Palila su se i baklje.

"Iznenadili su me skroz, nisam mogao vjerovati. Došla je cijela obitelj, naježio sam se kada sam vidio koliko je ljudi bilo. Hvala im na tome" 

Nogometni put Ante Ćorića 

Ante Ćorić rođen je 14. travnja 1997. u Zagrebu gdje je od malih nogu igrao nogomet. Maleni i tek na oko krhki dječak trenirao je u Dragovoljcu, a potom i Zagrebu prije nego su njegov talent uočili strani skauti te se obitelj preselila u Salzburg gdje je Ante trenirao u Red Bullu. S austrijskim klubom nastupao je na brojnim turnirima i uvijek bio među najboljima u godištu. Njegovo ime bilo je debelo podcrtano u bilježnicama svih europskih skauta. Na ljeto 2013. ipak dolazi u Dinamo. Tadašnji direktor omladinskog pogona

Mali div, kako su ga zvali u mlađim kategorijama zbog niskog rasta, ali i karakteristika "divovskog" igrača, vratio se kući sa 16 godina. U travnju iduće godine debitirao je za prvu momčad.

"Sjećam se da su nam treneri kazali kada smo ga priključili radu prve ekipe, da ga ipak malo pripazimo u duelu jer je bio krhke građe. Iskreno, zaista je izgledao "tanko", ali kada smo prvi puta igrali i kada sam ga vidio s loptom bilo mi je drago što su nam rekli da budemo malo dalje od njega jer ga je tako i tako bilo gotovo nemoguće uhvatiti", prisjetio se dokapetan momčadi i makedonski reprezentativac Arijan Ademi.

"Ante je talentiraniji igrač nego što su u njegovim godinama bili Modrić i Kovačić i uz puno rada mogao bi zaista biti veliki igrač", kaže Zoran Mamić. 

 

16. travnja 2014., sa 17 godina i dva dana Ante je ušao u igru u Parku mladeži i protiv Splita upisao prvih 20-ak minuta seniorskog nogometa. Desetak minuta nakon ulaska u igru mladi Ćorić je pokazao dio svog talenta kada je lakoćom prošao nekoliko igrača i poslao loptu malo iznad prečke. Niti mjesec dana kasnije, u svibnju u Puli, Ante je zabio svoj prvi seniorski pogodak. Nije mu puno više vremena  trebalo niti za europski pogodak koji je stigao prošloga ljeta, kada je u svom drugom nastupu na otvaranju skupina Europske lige protiv Astre ušao u igru i nakon finte zabio lijep pogodak.

Pregled igre, lažnjak, "ljepilo na kopačkama", dodavanje u prostor, brzinu, udarac... Ante sve to ima, tvrde njegovi treneri.  

Pročitajte više