Maloča: Lima je veliko pojačanje, napreduje iz utakmice u utakmicu

MARIO MALOČA ima 22 godine i preko stotinu nastupa u dresu Hajduka, a ako se po čemu razlikuje od ostalih igrača splitskog kluba onda je to po snažnom i beskompromisnom karakteru. I u najvećim blamažama Bijelih Maloča nikada nije prošao kroz mix zonu zabivši pogled u beton. To je nešto što valja poštivati i cijeniti jer pokazuje dosljednost, vrlo važnu životnu, ali i nogometnu naviku.

Njegovo današnje druženje s novinarima bilo je upriličeno ususret dvoboju 5. kola 1. HNL s Zagrebom. "Nakon dvije uzastopne pobjede sigurno da svi očekujemo dobru igru i tri boda u susretu s Pjesnicima. Bitno je da nastavimo s pobjedama jer nas očekuje period teških utakmica, počevši sa Splitom, Vinkovcima i Dinamom na Poljudu", rekao je u uvodu Mario Maloča.

"Ne bi rekao da smo visili nakon Stokea. Vjerovali smo u ovu ekipu i znali da vrijedimo. Stoke je sjajna ekipa, pokazao je to remijem s Chelseajem te jučerašnjom pobjedom kod švicarskog Thuna. To moramo ostaviti iza sebe i okrenuti se HNL-u. Kada smo odmorni i svježi u Hrvatskoj nam rijetko tko može stvoriti probleme", dodao je.

"Lima je najveće pojačanje, strašan je"


Hajduk je ove sezone doveo veliki broj stranih pojačanja, a mladi stoper podijelio je svoje dojmove o njima.

"Mislim da je Lima trenutno prvo ime od svih pojačanja. O njemu smo najmanje znali, a on sada iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, strašan je. Ljubo je pak odigrao do sada samo jednu utakmicu , protiv Stokea, i po meni bio vrlo dobar. Šteta što se ozlijedio, ali po načinu govora u svlačionici vidi se da je lider. Vuković nas je na pripremama sve oduševio, međutim sada su ga usporile ozlijede. Inoha? Vidi se da zna igrati, da je reprezentativni materijal", rekao je Maloča.

"Velika je stvar kada ti trener kaže da će stati iza tebe ukoliko odigraš loše"


Mladi stoper kod svih je trenera Hajduka posljednjih godina počinjao od nule, da bi na kraju prigrabio mjesto u prvom sastavu. Nebitno mu je igrao s Andrićem, Vejićem ili Miličević, a i uvijek je spreman odigrati na mjestu desnog beka.

"Želio sam svima dokazati da su u krivu što su me degradirali na početku priprema i uvijek sam to uspijevao, to mi daje posebnu snagu. Vjerujem u sebe i svoje mogućnosti i spreman sam zaigrati na bilo kojoj poziciji ukoliko to trener od mene traži. Naravno da sam ja prvenstveno stoper, međutim kada ti trener poput Balakova kaže da ćeš protiv Stokea igrati na desnom beku i da će stati iza tebe ukoliko odigraš loše, nema nikakvog razloga za brigu. Zaista mi je puno to značilo", objasnio je.



"Godi mi interes Eviana, ali nije još vrijeme da odem, nisam od onih koji će reći da je prerastao HNL"

Posljednjih dana medijima se pronijela informacija kako je za Maloču zainteresiran novi francuski prvoligaš Evian. Igrač ističe kako mu godi interes, ali kako nije od onih koji će reći da su prerasli HNL.

"Da čuo sam za interes Eviana, odnosno pročitao iz novina, međutim ništa konkretno ne znam. Svi mi igramo u Hajduku da se jednog dana prodamo i zaigramo u inozemstvo, međutim ako se mene pita, volio bi nešto osvojiti prije odlaska. Interes klubova godi, ali nisam ja od onih koji će reći da su prerasli Hajduk ili HNL, mislim da još nije vrijeme da odem s Poljuda", iskreno će Maloča.

"Badelj i Sammir odigrali su utakmice živote, svaka im čast"


Na koncu je prokomentirao i sjajnu pobjedu Dinama u play-offu Lige prvaka protiv švedskog Malmoa.

"Modri su zaista odigrali dobru utakmicu i ostvarili veliku pobjedu, ali razočarao me Malmo, mislio sam da su kvalitetniji kada su izbacili škotski Rangers. Sammir i Badelj odigrali su vjerojatno najbolju utakmicu u karijeri i mogu im samo čestitati na tome i zaželjeti sreću u budućnosti", za kraj će.

Pročitajte više