Mamić: Htio sam kazniti igrače zbog igre protiv Lokomotive

Foto: GNK Dinamo

DINAMO u srijedu na Kantridi brani 2:1 iz prve utakmice polufinala Hrvatskog kupa. Zoran Mamić i njegovi igrači osladili su se pobjedom u lakšem treningu s Lokomotivom u petak i imali više vremena za odmor uoči uzvrata s Rijekom. Ekipa Matjaža Keka lani je osvojila Kup pobjedom nad "modrima" u finalu, ali u Dinamu ne strahuju.

> Kek uoči Dinama: Ovo je Rijeka koja još teče

"Čeka nas drugo poluvrijeme, a iako imamo prednost iz prve utakmice ona nije kakva je trebala biti. U svakom slučaju očekujemo spektakl, vruću atmosferu i mislim da za sportaša ne postoji bolje nego igrati u takvim uvjetima. Bit će to prava fešta i vjerujem da će na kraju bolji ući u finale", rekao je Zoran Mamić u najavi utakmice.

Josip Pivarić je na pressici otkrio atmosferu u svlačionici: "Svi jedva čekamo uzvrat. Cijela ekipa se veseli istrčati na Kantridu gdje nas čeka prava predstava. Vjerujemo da će biti dobra, ali sigurno i jako teška utakmica. Mislim da je Rijeka na Kantridi protiv svakoga u laganoj prednosti jer će igrati s 12 igrača".

Mamić nema problema sa slaganjem momčadi.

"Puno puta smo pričali o oscilacijama. Rijeka nam je najozbiljniji konkurent i sigurno da momčad ozbiljnije pristupa susretu protiv njih. Svugdje u svijetu postoje utakmice i protivnici protiv kojih letiš kao i one koje odradiš. Ponavljam, naravno da je nedopustivo odrađivati utakmice i zato i jesam dva puta pričao s momčadi nakon susreta s Lokomotivom", otkrio je Mamić i dodao:

"Rekao sam iskreno nakon utakmice da razmišljam o kaznama, ali postojala je mala šansa da stvarno to i napravim. Što se tiče imenovanja onih koji su bili loši – to od mene nikada nećete čuti. Javno igrače hvalim, a kritike su nešto što ostaje u našoj svlačionici".

Dinamov trener ne vjeruje da će ih Rijeka izbaciti.

"Ne može me iznenaditi trener nego neki igrač čudesnim potezom, akcijom ili tako nešto. Nekakva čudesna jednadžba ne postoji među momčadima koje se tako dobro poznaju i često igraju. Formula je zabiti gol, dobiti utakmicu i plasirati se u finale Kupa", rekao je Mamić.

Pročitajte više