Mamić: Igrači su pokazali da su najbolji, sad neka popiju koje piće

Foto: Hina

DINAMO je slavljem 5:1 na Parku mladeži osvojio deseti uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a trener Zoran Mamić posebno je bio zadovoljan izvedbom svojih igrača na gostovanju koje im je u prošlosti znalo biti neugodno.
 
>Dinamo razbijanjem Splita osigurao naslov prvaka
 
>Deset zapovijedi Dinamove Decime
 
"Imao sam cijeli tjedan dobar osjećaj"
 
"Čestitam momčadi na vrijednoj i zasluženoj pobjedi i naslovu prvaka. Pokazali su kroz cijelu sezonu da su najbolji, da su zasluženo tu gdje jesu i večeras itekako imaju razloga da se vesele pa čak i popiju koje piće", poručio je nakon slavlja trener Mamić.
 
"Naša tri napadača su odlično stiskala njihovu zadnju liniju, vezni red predvođen sjajnim Ademijem je uzeo puno lopti i onda to ovako izgleda. Ne mogu reći da sam očekivao ovakvu pobjedu, ali imao sam dobar osjećaj cijeli tjedan jer su igrači znali da protiv istog ovog protivnika igramo finale Kupa i da danas trebaju postaviti stvari na svoje mjesto", objasnio je taktiku.
 
Mamić je posebno istaknuo raspoloženog Čileanca: "Odigrao je jako dobro, zabio tri gola i drago mi je da se vraća u pucački formu. Odlično za njega i momčad."
 
Mamić očekuje drugačiju utakmicu u finalu Kupa
 
Ovakva izvedba stigla je nakon kritika na račun pojedinaca poslije susreta s Osijekom. Ne može uvijek biti dobro, trener nekada mora povisiti ton i nekoga "stresti" argumentima da bi još bolje reagirao. Meni se ne sviđa napuhavanje svega toga po medijima jer to je dio trenerskog posla. Kada Ferguson to napravi onda je to super i svi se divimo, a kada to radimo izbornik Kovač ili ja onda to nije dobro, no tako je to", komentirao je sve to Mamić.
 
Za kraj, najavio je okršaj ovih klubova 20. svibnja za trofej u Kupu: "Ne bih rekao da je ovo najava finala jer to je jedna utakmica koja nosi trofej, poseban naboj i bit će drugačija nego danas. Ipak, ako ćemo raditi što smo radili danas onda će Splitu biti teško iako ovo danas nije pravo mjerilo jer oni mogu puno bolje od ovoga danas."

Pročitajte više