Mamić: Planski smo ih napali, čestitam igračima

Foto: GNK Dinamo 

TRENER Modrih Zoran Mamić bio je zadovoljan nakon pobjede u Litvi protiv Žalgirisa 2:0 i prolaza u iduću rundu borbe za Ligu prvaka. Čeka ih danski Aalborg.

"Čestitke momčadi na pobjedi i plasmanu u 3. pretkolo Lige prvaka koji su potpuno zasluženi", rekao je Mamić i nastavio s analizom: 

"Bili smo dosta nervozni u prvom dijelu u dodavanjima i završnici, ali kada smo nastavak otvorili ranim pogotkom pitanje pobjednika je bilo gotovo"

"Teren je manji nego Maksimir, umjetna trava, a i činjenica da bi jedan primljeni pogodak dodatno pojačao nervozu nisu pomogli, ali bili smo zaista puno bolja momčad i bilo je pitanje kada ćemo zabiti pogodak", navodi Mamić i ističe da je Dinamo planski igrao napadački nogomet.

"Rekao sam u najavi da želimo napasti i što prije zabiti te tako osigurati prolaz. U prvom dijelu smo imali niz odličnih prilika, nismo ih iskoristili, ali zato smo zabili na početku nastavka i priveli utakmicu kraju"

Domaće medije zanimalo je kako je trener vidio Žalgiris:

"Oni su solidna momčad, a cijeli klub je u rastu. Nismo ih poznavali prije ovih utakmica, ali činjenica što su osvojili naslov prvaka i prekinuli dominaciju Ekranasa pokazuju da su na pravom putu. Vodstvo kluba radi odličan posao i nastave li ovako napredovati sigurno će navijačima priuštiti još puno lijepih stvari", zaključio je trener Modrih. 

Pročitajte više