Mamić: Teško je zamisliti ligu bez Osijeka

Foto: GNK Dinamo

U UTORAK će Dinamo otvoriti 31. kolo HNL-a protiv Osijeka na Maksimiru. "Modri" imaju 12 bodova prednosti pred Rijekom šest kola prije kraja sezone i pobjedom bi mogli potvrditi desetu titulu zaredom. Susret počinje u 18 sati.

Trener Dinama Zoran Mamić dan uoči utakmice izašao je pred novinare i poručio: "Osijek je protivnik koji se bori za opstanak i sigurno će biti maksimalno angažirani i motivirani da naprave neki fantastičan rezultat. Mi želimo odigrati dobru utakmicu, dobiti Osijek i nastaviti našu seriju bez poraza".

Mamić se osvrnuo na tešku situaciju u Osijeku i na kvalitetu Lige s deset klubova.

"Teško je zamisliti prvenstvo bez Osijeka jer to je klub s velikom tradicijom i proizveli su puno dobrih igrača. Bila bi to velika šteta za hrvatski nogomet i ako se tako nešto dogodi, bit će teško i za tu regiju", kaže Zoran Mamić i dodaje.

"Naravno da je stanje u hrvatskom nogometu kompleksno pitanje, ali ne treba se predati. Treba nastaviti raditi i pokušavati jer ako se predaš nećeš ništa napraviti.

"Sigurno je bolja liga s manje klubova. Kad bismo odigrali u sezoni 15-ak utakmica kakvu smo odigrali s Rijekom, bilo bi bolje i za nas i za Rijeku i za hrvatski nogomet, a kamo sreće da i drugi klubovi dođu na naš nivo. Sigurno je zdravije i logičnije da drugi klubovi gledaju nas i pokušaju doći na naš nivo, nego da se mi spuštamo na njihov", poentirao je brat Dinamovog šefa i najmoćnije osobe hrvatskog nogometa.

Mamić otkrio zašto nije došao na pressicu u Zadru


Protiv Osijeka Mamić neće imati na raspolaganju Goncala, Musu i Antolića.

"Antolić ima i dalje problem s leđima, što već dugo traje, ali ne mogu ništa više reći jer nisam doktor", izjavio je Mamić te dodao kratko o Henriquezu.

"Činjenica je da Angelo nije na nivou nekoliko zadnjih utakmica, ali nije ništa strašno. Za napadača i dečka koji ima tek 20 godina nije neobično da lagano padne u formi. Ipak, njegov karakter i zalaganje su veliki i bit će opet onaj pravi".

Na kraju je Mamić otkrio zašto se nakon utakmice u Zadru prošlog vikenda nije pojavio na pressici.

"Htio bih prekinuti nagađanja i reći da nisam bio ljut niti nezadovoljan. Imao sam obaveza i još prije utakmice najavio sam službenim osobama da ću morati otići odmah po završetku utakmice. Bio sam vrlo zadovoljan utakmicom i zasluženom pobjedom", rekao je trener Dinama.
 

Pročitajte više