Mamić: Umjetna trava je savršena, očekujemo pobjedu i prolaz

Foto: Hina, GNK Dinamo/Facebook

DINAMO je odradio posljednji trening uoči uzvratne utakmice s Moldeom u Norveškoj, nakon što su prošlog tjedna odigrali 1:1 na Maksimiru. Igrači će na teren u utorak od 19 sati, a u 90 minuta hrvatski prvak mora postići gol ako želi imati ikakve šanse za prolaz u play-off za Ligu prvaka.

> Nabrijani Norvežani dočekuju Dinamo: "Za nas je ovo utakmica godine"

> Modri uoči utakmice sezone: Dinamo godinama igra bolje u gostima, tako će biti i ovaj put

> Dinamo odletio u Norvešku za ispravak bljutavog dojma: "Evidentno je da smo bolji od njih"

Trener "modrih" Zoran Mamić obratio se novinarima u Norveškoj i poručio da očekuje prolaz unatoč neuvjerljivim igrama njegovih igrača na početku sezone.

Prošli susret je, više od razočaravajućeg rezultata, obilježio ispad Paula Machada koji je Dinamovim navijačima pokazao srednji prst te je zbog isključenja izvan igre suspendiran za ovu uzvrat.

"Tko će igrati umjesto Machada? Vjerojatno Gonçalo", rekao je Mamić, pa nastavio: 

"Čeka nas drugih 90 minuta ogleda s Moldeom i nadamo se da ćemo za toliko riješiti pitanje prolaska. Cijenimo Molde, osvojili su tri naslova u zadnje četiri godine, kvalitetna su momčad, ali očekujemo pobjedu i prolaz".

Očekivala se pobjeda i u Zagrebu, ali po tko zna koji put neugledan europski suparnik iz zemlje gdje je nogomet daleko od sporta broj 1, razotkrio je realno stanje i slabosti Mamićeve momčadi.

"Teško je reći kako će Molde igrati, ali očekujemo da igraju slično kao u Zagrebu. Imaju dobar rezultat, ne trebaju previše napadati i riskirati, no vidjet ćemo. Moramo biti puno brži, trčati više nego u Zagrebu kao i više pucati kada smo na rubu kaznenog prostora, jednostavno moramo raditi manje tehničkih pogrešaka. Siguran sam da ćemo u tim stvarima sutra biti bolji", dodaje Mamić. 

U uzvratu će, osim tribina, protiv sebe Dinamo imati i podlogu, jer Molde posljednjih godinu i pol igra na umjetnom travnjaku.

"Ovo što sam rekao, o manjem broju tehničkih pogrešaka i brzoj igri, će možda biti lakše jer nas čeka umjetna trava koja je stvarno savršena".
 

Pročitajte više