Mamić: Znao sam da dolaze, ali nisam pobjegao! Želim tim mladićima brzo ozdravljenje

Foto: Index

ZDRAVKO MAMIĆ oglasio se nakon utakmice Dinama i Osijeka povodom posljednjih događaja oko kluba, posebno među navijačima koje je uspio podijeliti na veću skupinu Boysa koji traže njegov odlazak i onu manju koja mu pruža podršku

> VIDEO: Nogomet nedjeljom 

> Boysi se vratili na Sjever, Dinamo Osijeku zabio pet komada

> Torcida: Ne bi bilo lipše čestitke, nego da nas Zdravko gleda iza zatvorske rešetke

> HNS o sukobu između Boysa: Nasilju i netoleranciji u nogometu ne smije biti mjesta

Pucnjava u Dubravi prije dva dana dovela je sukob Boysa ponovo pod svjetlo reflektora, BBB s Istoka optužili su tzv. "mamićevce" za pokušaj ubojstva svojih članova, dok policija još istražuje slučaj. Zdravka Mamića zasad ne povezuju s incidentom, a on je poručio da je spreman ići na "detektor laži".

"Zaprepašten sam svim tim što se dogodilo. Želim tim mladićima brzo ozdravljenje. Izražavam kao građanin žaljenje što su se ti događaji desili iako oni nemaju nikakve veze s Dinamom niti mojom osobom. Ovo što se dalje dešavalo, u priopćenju jedne grupe... ne znam što bih rekao, to je odvratno, nikad mi nije bilo strano da se s nekim obračunavam fizički, ali da bih kovao mračne planove ili sudjelovao u obračunu nekih grupa s gnušanjem odbacujem. Pozivam policiju da izvrši testiranje na detektor laži jer ne znam kako se čovjek može obraniti", rekao je Mamić.

"Ja ne poznajem strah, ne zato što sam hrabar, nego jer se ponašam kao ispravan čovjek koji ne pomišlja da bi se moglo dogoditi zlo. I ja sam se sam doveo danas na utakmicu. Jučer sam znao da dolaze, ali ja i supruga nismo izašli iz kuće. Mene taj jezik i govor mržnje i prijetnje, to me brine. Moramo uključiti pamet i razum, Dinamo je prevelika institucija. Dinamo zapošljava 227 ljudi, predsjednik Barišić i ja smo na čelu kluba 15 godina u kontinuitetu, nitko nije čekao plaću niti dan duže, niti jedan dobavljač niti država nisu čekali niti jednu naplatu. I ako mi tako ispravni i pošteni imamo ove probleme, onda ne znam kakva se budućnost piše našoj državi", zaključio je Mamić.

Pročitajte više