Mamić obasuo Rumunje komplimentima: Petrolul melje cijelu utakmicu, moramo nadmašiti sebe

Foto: GNK Dinamo

ZORAN MAMIĆ pred sutrašnju, prvu utakmicu doigravanja za plasman u skupinu Europa Lige, ističe kako je susret u Ploestiju tek prvo poluvrijeme neizvjesnog dvoboja s protivnikom "kojeg dobro poznajemo, kao i oni nas".

 "Proći će momčad koja bude manje griješila, a vjerujem da ćemo to biti mi. Imamo kvalitetu, ekipnu i individualnu i vjerujem da ćemo to pokazati." uvjeren je Dinamov trener.
 
Uslijedilo je čašćenje domaćina prvog dvoboja: "Imamo veliki respekt prema Petrolulu, ofenzivni dio i vezni red su im jako dobri i kvalitetni te ćemo morati biti jako, jako dobri, pa i izvan svojih mogućnosti da bi ovdje napravili pravi rezultat."
 
A Petrolul je pravi rezultat, koji mu je donio utakmice s Dinamom, napravio pretkolo ranije, kada je na gostovanju pobijedio Viktoriju Plzen sa čak 4:1. Ali Mamić, koji je gledao sve utakmice rumunjskog suparnika ove sezone, uvjeren je kako to nije njegova najbolja predstava:
 
"Meni su najbolje igrali protiv Flamuntarija gdje su dobili 2:0, ali pokazali da mogu 90 minuta mljeti protivnika, jer su odlično fizički pripremljeni i kvalitetni."
 
Bez obzira na poštovanje i komplimente protivniku, Mamić je poručio Rumunjima: "Naš cilj je dobiti utakmicu. Naravno, ne odlučujemo samo mi o tome nego i protivnik, trenutak sreće ili nadahnuće, ali mi želimo pobijediti. Tako ćemo se i postaviti na terenu."
 
Tko će dohvatiti skupinu EL? 
 
"Mislim da Dinamo ima velike šanse. Ponavljam, moramo biti dobri, ali mi to možemo. Tko je favorit? To je sve teorija, a na terenu je praksa. Vidjet ćemo sve na terenu."
 
Adrian Mutu?
 
"U 35-oj godini igrati na nivou na kojem on igra je fantastično. On je vrhunski igrač i sigurno jedan od najvažnijih u Petrolulu. Puno toga u igri Petrolula, ali i onoj protivnika ovisi o tome kako će on igrati."
 
Ivo Pinto, Dinamov portugalski Desni bočni došao je u Zagreb iz rumunjskog Cluja i raduje ga povratak u poznato okružje: "Lijepo se vratiti u Rumunjsku i sjetiti se svega lijepog što sam ovdje doživio. Nema lakih utakmica u ovoj fazi natjecanja pa će tako i one protiv Petrolula biti teške. Posebno ova prva jer znam da nas ovdje čeka pun stadion i sjajna atmosfera."

Pročitajte više