Mamić otjerao i Tonela: "Vojskovođa ima pravo na sve!"

NA sve probleme koje zagrebački Dinamo ima ove sezone vezao se i novi sukob u svlačionici. Zbog istupa u medijima zaiskrilo je između trenera Ante Čačića i Portugalca Tonela, jednog od najboljih igrača kluba.

Čačić je javno kritizirao igru Tonela, a ovaj mu je odgovorio priopćenjem u medijima.

O svemu je progovorio i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji je zaključio kako je Portugalac za "modre" završena priča.

"Rekao sam Čačiću da nije u redu što je onako govorio o Tonelu. Rekao je da će napraviti sve da se situacija sanira. Danko Đikić, Tonelov menadžer, želio je da razgovaramo. Poručio sam mu da je njegov posao da radi, a da ćemo o ostalome razgovarati. Zoki je razgovarao s obojicom i prenio mu moju poruku. Koliko sam informiran, Čaćić se javno ispričao Tonelu. To je neuobičajeno, čestitam mu na tome. Iako, znate i sami koliko sam puta opleo po nekome, ali ih nisam zbog toga manje poštovao. Vojskovođa ima pravo na sve, to mu poručujem i tako je dok mi ne odredimo drugačije. Čačić se ispričao i otišao u Vinkovce. U miru svog doma, kada je šteta već sanirana, Tonel ima potrebu da otvara aferu. E, pa kada je to tako, sada mu ja kažem da mu zahvaljujem na svemu što je napravio u dresu Dinama. Ponudio sam mu produljenje ugovora prije mjesec dana, što je odbio. Nismo mu dužni ni lipe, a ima godišnji ugovor od 700 tisuća eura plus PDV. Osobno ga kažnjavam s 50 tisuća eura ja osobno i više ne trenira s prvom ekipom. Kada kažem ja, to znači uprava koja je donijela odluku. Nećemo potpisati novi ugovor s Tonelom, a on njemu ovisi hoće li biti ovdje do 8. prosinca. Sve obveze prema njemu ćemo izvršiti", rekao je Mamić.

Pročitajte više