Mamić popustio: Leko i Pokrivač odlaze, moram prihvatiti argumente trenera Čačića

NAKON što je po ulasku u Ligu prvaka Čačića okupalo more samopouzdanja, iz svlačionice Modrih potjerao je Jerka Leku i Nikolu Pokrivača, dva vrlo zvučna imena Dinamove momčadi.

Jerko Leko, čovjek s preko 50 nastupa za reprezentaciju, jedan od najstarijih igrača, koji se spominjao kao nasljednik kapetana Badelja i Nikola Pokrivač, koji je ne tako davno bio lijevi bek Hrvatske na Wembleyu.

Mediji su spominjali kako će Zdravko Mamić vjerojatno urgirati i vratiti barem Leku u momčad, međutim izgleda da je i izvršni dopredsjednik popustio uspješnom treneru.

"Trener Čačić je ostao čvrst, razgovarao sam s njim, iznio mi je svoje argumente za udaljavanje Leke i Pokrivača iz momčadi i ja ih moram prihvatiti", rekao je Zdravko Mamić, što je potvrdio i Mirko Barišić.

"Leko i Pokrivač su igrači pod ugovorom,  možda se nađe nekakvo sretno rješenje za sve. No, stav našeg trenera je jasan. Moramo poštivati autonomiju trenera koji je ostvario naše ciljeve, njegove metode dale su rezultat koji smo tražili", dodao je Barišić.

Pročitajte više