Mamić potvrdio: Jozo je u Škotskoj, Celtic će platiti rekordan postotak od idućeg transfera

Foto: Hina, Getty Images/Guliver Image

JOZO ŠIMUNOVIĆ odlazi u Celtic! Dinamo je dogovor sa Celticom potvrdio na službenim stranicama.

> Mamić predstavio nova pojačanja: "Lijep dan za Dinamo kao klub i kao obitelj"

21-godišnji hrvatski branič još mora proći liječničke preglede i dobiti radnu dozvolu za igranje u Škotskoj. Zdravko Mamić izašao je jutros pred novinare kako bi predstavio dva nova igrača Dinama. Potvrdio je Šimunovićev transfer, ali nije otkrio visinu odštete.
 
"Jozo je trenutno u Škotskoj, ugovor između klubova je potpisan i naravno da još ostaje liječnički pregled kojim će ugovor postati važeći. Što se tiče detalja transfera mogu reći da postoji fiksna odšteta, bonusi i rekordan postotak u povijesti Celtica od idućeg transfera. Mi vjerujemo u Jozu i Celtic i za nas je nemoguće da on u jednom trenutku za enormnu količinu novca ne završi u Engleskoj; zato je taj postotak od idućeg transfera bitan", rekao je Zdravko Mamić.

Škotski izvori tvrde da je nakon odbijene ponude od 5 milijuna eura, Dinamo prihvatio ponudu od oko 7 milijuna, no spominjala se i cifra do čak 10 milijuna kroz dodatne bonuse.

"Njihovi treneri će doći u našu nogometnu školu na edukaciju, mlada momčad Celtica će doći na turnir Mladen Ramljak... Bit će to tijesna suradnja i zaista je puno elemenata koji su utjecali da se ovaj transfer dogodi", zaključio je izvršni predsjednik Dinama.

Dinamo je Šimunovića doveo iz nogometne škole Hrvatskog dragovoljca, a na Maksimiru se kroz mlađe kategorije probio do prve momčadi. Prije četiri godine debitirao je za prvu momčad i osvojio četiri naslova prvaka, dva Kupa i jedan Superkup. Tijekom posljednjih godina za Modre je upisao 76 utakmica i zabio tri pogotka.

Uskoro opširnije...

Pročitajte više