Mamić u finalu Kupa želi "hajdučku" atmosferu: Derbi je bio predivan

Foto: Hina

DINAMO u srijedu u 20 sati na Maksimiru dočekuje RNK Split u finalu Kupa.

> Mamićevi brojači na aparatima: Dinamo po školama podijelio 10 tisuća ulaznica za finale Kupa

> Vulić: Dinamo je momčad koja naslove slavi pjevajući "Campeones", a ne "Šampioni"

"Čeka nas borba za trofej koji nakon dvije neuspješne sezone želimo vratiti u Maksimir. Želimo odigrati dobru utakmicu, nastaviti niz koji imamo i pobjedom osvojiti duplu krunu te tako sjajno zaokružiti odličnu sezonu", otvorio je Zoran Mamić press konferenciju u Maksimiru.

Split smatra dobrom ekipom, ali vjeruje u dobro izdanje svoje momčadi te shodno tome, u još jednu proslavu.

"Split ima jako dobru ekipu i pojedince, ali na njihovu žalost kroz posljednjih nekoliko kola nisu pokazali vrijednost koju imaju. Ipak, Kup je natjecanje u kojem je sve moguće. Sjetite se samo kako smo se mi izvukli na početku sezone... Slavit ćemo samo uz pravi pristup", s,atra Mamić koji ni u ovoj utakmici ne može računati na kapetana Domagoja Antolića i beka Marija Musu.

Na golu Dinama, kao u svim utakmicama u Kupu ove sezone, stajat će Antonijo Ježina.

Od njega se očekuje veliki oprez jer Split ima odlične pojedince u ofenzivnom dijelu momčadi: - Cikalleshi, Rog, Roce, Bagarić, Erceg...

"Mogu svakome napraviti probleme, ali vjerujem da će moja momčad ponoviti igru iz drugog poluvremena protiv Hajduka kao i da su igrači svjesni važnosti utakmice. Teren je mjerilo i sve će pokazati, ali ne vidim razlog da ne budemo pravi", najavio je Mamić mlađi.

"Čeka nas utakmica u kojoj je sve moguće"

Modri su upravo protiv Splita osigurali "decimu" (5:1), no trener tu utakmicu ne uzima kao mjerilo uoči finala Kupa.

"Čeka nas utakmica u kojoj je apsolutno sve moguće"

Moguće je i da Dinamove marketinške akcije izazovu kvar na brojačima ulaznica.

"Nadam se atmosferi kakvu smo imali protiv Hajduka. Bilo je divno biti dio tog derbija, to nam je veliki poticaj i želimo ga svaku utakmicu, kako bismo dobili dodatni impuls za još više i bolje"  

Na kraju je Mamić iznio i plan priprema za kraj sezone. Momčad dan nakon finala Kupa ide na mini pripreme u Rovinj, no bez Angela Henriqueza i pojedinih mladih igrača.

"Angelo već u četvrtak leti u Čile i priključuje se reprezentaciji. Čileanski savez nas je molio da ga pustimo što je ranije moguće, njemu je velika želja igrati Copa Ameriku i dali smo mu dopuštenje. U Rovinj neće ići niti neki mladi igrači. Ostat će s B momčadi koja za vikend ima bitnu utakmicu.

Pročitajte više