Mamić u strahu: "Poraz od Ludogoreca izazvao bi kataklizmičke potrese"

"RANO ispadanje Dinama izazvalo bi kataklizmičke potrese", dramatično je poručio prvi čovjek Dinama, Zdravko Mamić.

> BBB u "zatvoru": Dinamo navijače na Sjeveru okružio zaštitnom mrežom!

> Ludogorec traži senzaciju na Maksimiru: Čačić napada s Rukavinom i Beqirajem

> Ludogorecov trener uvjeren: Napadamo i pobjeđujemo Dinamo u Zagrebu!

> Ludogorec protiv Dinama i tradicije: "Povijest daje 13 posto šanse za prolaz"

U razgovoru za Media servis Mamić je još jednom naglasio važnost večerašnjeg uzvrata protiv Ludogoreca.

"Ne sjećam se kad smo igrali tako važnu utakmicu. Tko danas izgubi, nema više popravni, prema tome to bi bila promašena godina. Nogomet će se igrati i dalje, ali stvarno ne znam u kojem će smjeru tada ići Dinamo", poručio je Mamić te podsjetio kako Dinamo već godinama živi od Europe.

"Mi već godinama ostvarujemo 82 posto prihoda iz inozemstva, to jest igranjem u Europi i prodajom igrača. Sad se taj postotak smanjio za 12 posto, pa prema tome svakome je jasno da bi rano ispadanje Dinama izazvalo kataklizmičke potrese", dramatičan je prvi čovjek Dinama. Kako bi spriječio takav scenarij, Mamić poziva navijače na maksimirski stadion večeras od 20:45.

"Idemo se okupiti, zbiti redove, igrači, publika, cijeli narod. Dajmo vjetar u leđa našoj momčadi da prođemo Ludogorec i da proslavimo još jednom slavu zagrebačkog i hrvatskog nogometa."

"Bojim se navijača"

Među navijačima Dinama ima i onih koji Modre žele izbaciti iz Europe.

"Žao mi je i bojim se, to bi bila velika nepravda, to nema nitko pravo napraviti građanima Zagreba, Hrvatske i Europe. Toliko je toga oko nas ružno, a malo je onog što nas veseli. Pozivam sve da dođu na tribinu, daju igračima svoje grlo, podrže ih i daju im vjetar u leđa i da se na kraju svi zajedno veselimo. Ne želim ni pomišljati na loš scenarij."

U slučaju pozitivnog scenarija, Dinamo bi u trećem pretkolu morao preskočiti starog poznanika Sherif te bi bio nositelj u play-offu kvalifikacija za Ligu prvaka.

"To je dobra vijest pod uvjetom da prođemo Ludogorec. Naravno da se otvara širok put i zato je još veći značaj. Stvarno bi bilo čudo da i drugu godinu ne igramo Ligu prvaka i ne ostvarimo takva materijalna sredstva da osiguramo još godinu, dvije mira."

Badelj ostaje do kraja kvalifikacija

Mamić je potvrdio kako kapetan Milan Badelj ima inozemne opcije i ponude, ali neće iz Maksimira do kraja kvalifikacija.

"Mogu reći da se jedino može dogoditi transfer Badelja, a to ćemo saznati u toku dana. Ali isključivo nakon puta u Ligu prvaka, Badelj će u kvalifikacijama predvoditi našu momčad, to je bio naš uvjet da bi ušli u pregovore. Prema tome, Badelj do daljnjeg ostaje s nama."

Mamić je za kraj dodao kako vjeruje da će Luka Modrić uskoro postati igrač madridskog Reala.

"Mislim da do kraja tjedna će se ta saga završiti Lukinim prijelazom u Real. Ja to želim i vjerujem, to bi bilo silno priznanje za Luku i hrvatski nogomet, naravno da to od srca želim", zaključio je Mamić.

Pročitajte više