Mamić ugrabio novog talenta: Prvi strijelac kadetske lige potpisao za Dinamo!

DINAMO je ugrabio još jednog domaćeg nogometnog talenta. Na Maksimiru je danas potpisan ugovor sa 17-godišnjim Markom Kolarom.

"Dinamo je danas dobio veliko pojačanje, ne odmah za subotnju utakmicu s Hajdukom, no zato sigurno za mnoge "subote" i godine pred nama!", stoji u obavijesti na službenoj stranici Dinama. 

Mladi napadač u prošloj je sezoni, igrajući za kadete, zabio 38 golova u 29 utakmica postavši najbolji strijelac kadetske lige, što mu je i osiguralo prvi profesionalni ugovor.

"Sretan sam zbog potpisanog profesionalnog ugovora i to mi je pokazatelj da sam na pravom putu. Trudit ću se svojim igrama i cjelokupnim zalaganjem opravdati povjerenje. Najbitnije je ići korak po korak, strpljivo se dokazivati, a uspjesi će, uz puno rada, malo sreće i zdravlja pokucati na moja vrata. Ovo je velika polazna točka za moju daljnju budućnost i presretan sam što sam potpisao za ovako veliki klub", rekao je Kolar.

"Veseli nas da je još jedan izdanak naše nogometne škole potpisao profesionalni ugovor s Dinamom. Marko je iznimno talentiran i od njega očekujemo puno u budućnosti te smo sigurni kako će donijeti puno toga dobroga našem klubu", rekao je nakon potpisa ugovora sportski direktor Zoran Mamić.

Nogomet je počeo igrati u zabočkoj Mladosti gdje je zabio više od 50 golova u dvije sezone. Karijeru je nastavio u Bedekovčini, a u proljeće 2008. godine, sa 13 godina, dolazi u zagrebački Dinamo.

"Kolar je iznimno snalažljiv u kaznenom prostoru, brz i siguran realizator situacija "jedan na jedan" s vratarom, a osim desnom nogom golove vrlo često postiže i glavom. Uz to, svi njegovi treneri u mlađim kategorijama pričaju kako "živi za svaki trening i utakmicu"",stoji u opisu na službenoj stranici kluba.

Pročitajte više