Mamića priveli nakon tučnjave na Poljudu! Njemu i Begi prekršajna prijava, Pašalić se izvukao

Foto: Ivo Cagalj/PIX​SELL, Hina

ZDRAVKO MAMIĆ još jednom se pobrinuo da po njemu pamtimo Dinamovu utakmicu. Nakon derbija protiv Hajduka završio je u policiji zbog remećenja javnog reda i mira, doznao je Index. U policijskom automobilu izvršni predsjednik odvezen je s Poljuda u policijsku postaju.

I 77-godišnji Ivo Bego, poznat i pod nadimkom Cipadur, koji je nasrnuo na Mamića zaradio je prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda, dok je 63-godišnji Rajko Buljan prijavljen zbog izrazito drskog ponašanja. On je Mamića pogodio šakom u glavu. Poduzetnik Mijo Pašalić koji se verbalno sukobio s Mamićem izvukao se bez prijave. Bego i Mamić već su se jednom sukobili uoči utakmice Hajduka i Dinama u prostorijama Poljuda. 

To je bilanca sinoćnje predstave u svečanoj loži splitskog stadiona. 

Tijekom cijele utakmice u loži je Zdravko Mamić bio u problemu, na rubu incidenta. Na poluvremenu je na provokacije zapada odgovarao bosanskim grbom. Nakon grubog starta Hajdukovca na Fernandesu, Mamić je skočio i počeo žestoko prosvjedovati. Verbalno se sukobio s ostalim gledateljima. Nije puno trebalo navijačima Hajduka da reagiraju na njegovo ponašanje, a zatim je predsjednik Dinama ušao i u verbalni rat s njima.

Na kraju, spasio ga je kordon specijalaca koji ga je do kraja utakmice čuvao od bijesnih Splićana. Međutim, nakon što je Halilović postavio konačan rezultat, Mamić je gol proslavio tučnjavom s bivšim igračem Hajduka Ivom Begom. Njegovo slavlje isprovociralo je 77-godišnjeg Begu i završilo je privođenjem. 

Mamić priveden i prijavljen za remećenje javnog reda i mira!

Splitska policija potvrdila je Indexu nakon utakmice da su zbog incidenta u svečanoj loži privedene tri osobe.

"Dvije osobe, 59. i 37. godište prijavljene su prema članku 13č. Zakona o javnom redu i miru dok je treća osoba, 63. godište prijavljena prema članku 6. istog zakona", objavila je splitska policija.

Članak 13. propisuje da onaj tko se tuče svađa i remeti mir javnom mjestu kaznit će se za prekršaj 30 do 200 maraka (DEM)  ili kaznom zatvora do 30 dana.

Mamić i Bego pušteni, bit će podignut optužni prijedlog!

Mamić i Bego su pušteni na slobodu nedugo nakon privođenja i protiv njih će biti podignut optužni prijedlog, dok će treća privedena osoba tijekom današnjeg dana izaći pred suca za prekršaje. 

Zoki brani Zdravka: Vjerojatno ga nije napao bez razloga

"Nisam vidio što se dogodilo na tribini. Ne znam jesu li navijači provocirali Zdravka ili on njih, ali svatko ima pravo slaviti pobjedu svog kluba", rekao je nakon utakmice Zoran Mamić, a zatim su mu novinari dodali da je Zdravko napao bivšeg Hajdukovog igrača Ivu Begu.

"Vjerojatno ga nije napao bez razloga."

Podsjetimo, prije samo desetak dana u Koprivnici Mamić je urlao na suce i vrijeđao zaštitare. Koliko Mamić mora napraviti incidenata da zaradi zabranu prisustvovanja utakmicama Dinama?

 

Pročitajte više