Mamiću džokeri Henriquez i Andrijašević donijeli pobjedu protiv Ćire

Foto: Guliver Image/Getty Images

DINAMO je u 12. kolu HNL-a slavio u Zadru s 3:1 iako je gubio od 23. minute.

Momčad Ćire Blaževića fenomenalno je otvorila utakmicu protiv aktualnih prvaka. Već u četvrtoj minuti je Pešić mogao dovesti domaće u vodstvo, ali je loše pucao iz odlične pozicije.

Ipak, dvadeset minuta kasnije Pešić nije pogriješio. Sjajno je pratio akciju Weitzera i Sarića, te je završio udarcem s pet metara za vodstvo Zadra.

 

Pjaca izjednačio, Antolić promašio jedanaesterac

Ćirini izabranici prednost su čuvali do 37. minute kada je Pjaca preciznim udarcem izjednačio, a do kraja prvog dijela vratar Zadra Matković je fantastično zaustavio udarce Wilsona i Machada.

Dinamo je u drugom dijelu zaigrao još ofenzivnije, ali izuzev dalekometnog udarca Antolića nije zaprijetio Matkoviću. Ipak, petnaest minuta prije kraja jedanaesterac za Modre. Pušić je srušio Machada u kaznenom prostoru, a loptu je uzeo Antolić i promašio cijeli gol.

Zadar pao s igračem manje, pobjedu Dinamu donijeli igrači s klupe

Ćiro je deset minuta prije kraja ostao s igračem manje jer je napravio sve tri izmjene, a ozlijedio mu se napadač Solomon. Dinamo je igrača više iskoristio preko džokera Henriqueza, koji je u 86. minuti iskoristio prekrasnu akciju Brozovića i Ibaneza, te dvije minute kasnije preko Andrijaševića, koji je također ušao s klupe.

Dinamo ima 32 boda i uvjerljivo je vodeći. Zadar je predzadnji s jedanaest bodova iz dvanaest utakmica.

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više