Mamiću, zatvori oči! Murić osvanuo u svlačionici Ajaxa

Foto: Facebook

ROBERT MURIĆ, mladi hrvatski nogometaš zbog kojeg su koplja ukrstili Dinamo i Ajax, osvanuo je u svlačionici svog novog kluba, iako mu je Zdravko Mamić na razne načine pokušao spriječiti odlazak.

>>> Murićev odvjetnik nasmijao se na tvrdnje kako Mamići neće dozvoliti Robertu nastupati za Ajax do 2015.

Murić je na svom Facebooku objavio fotografiju iz svlačionice Ajaxa u dresu novog kluba i naveo nizozemske medije na zaključak kako je njegova budućnost rješena. "Novi klub,novi izazovi", napisao je Murić.

Ipak, Dinamo je prije samo tri dana odgovorio Ajaxu te poručio da Murića i dalje smatraju svojim igračem s kojim imaju ugovor do ljeta 2015. godine. Također, na Maksimiru tvrde da u ovom slučaju imaju podršku Hrvatskog nogometnog saveza koji je zadužen za registraciju svih ugovora između igrača i klubova.

"Imam sve potrebne dozvole. Ako sve bude u redu, ovog tjedna ću se priključiti momčadi Ajaxa", prenosi Murićeve riječi Ajax Showtime.
 
Murić od veljače nije trenirao s ekipom nakon što su ga braća Mamić izbacila iz prve momčadi s kojom je prošao zimske pripreme. Na to ih je potakla Murićeva objava suigračima i trenerima kako se obećao Ajaxu, a nakon vraćanja u juniorsku ekipu, nije se više pojavio na Maksimiru.

Dinamo za njega želi odštetu, dok Murić i Ajax tvrde da je hrvatski talent stigao u Amsterdam kao slobodan igrač jer mu je ugovor s "modrima" istekao s 18. rođendanom. Dinamo i HNS su nakon izbijanja afere poništili posljednji ugovor Dinama i Murića, koji je vrijedio do svibnja, te na snagu vratili stipendijski po kojem je Murić Dinamov još godinu dana.

Ajax je najavio da će sa slučajem upoznati i FIFA-u.

Pročitajte više