Mandžukić nikada nije pobijedio Modrića

Foto: Hina

REAL MADRID u svibnju je zaključio 12-godišnji lov na mitsku "La Decimu", jubilarni deseti naslov europskog prvaka, a sad ima priliku u istoj godini doći i do desetog naslova u španjolskom Superkupu.
 
Prvi ogled Reala i Atletica u španjolskom Superkupu
 
U dosadašnjih 13 nastupa devet puta su izašli kao pobjednici, bolja je tek Barcelona s 11 naslova iz 19 borbi za trofej u ovom natjecanju. Atletico Madrid, pak, ima tek jedan osvojeni Superkup, iz 1995. godine, igrao je za njega ukupno pet puta. Zanimljivo, nikad se dosad ova dva kluba nisu borila za ovaj trofej.
 
Dvije utakmice ovog tjedna obilježit će i dvije hrvatske vedete, Luka Modrić u redovima Kraljeva ulazi u svoju treću sezonu, dok će Mariju Mandžukiću ogled na Santiago Bernabeuu biti debi u službenoj utakmici za Atletico.
 
Modriću je Superkup bio prvi trofej s Kraljevima, sad ih ima četiri
 
Modrić je dosad osvojio četiri trofeja u Madridu, odmah po dolasku prije dvije godine baš španjolski Superkup, a uz europski tome je pridodao i Ligu prvaka te Kup kralja. Sa sadašnjim klubom lovi dakle peti naslov, a pribrojimo li šest trofeja iz Dinama (tri prvenstva, dva Kupa, jedan Superkup), dolazimo do zaključka da se Luka bori za 11. naslov u profesionalnoj karijeri.
 
Mandžukić u borbi za 14. trofej u karijeri
 
Mandžukić se u Bayernu, s druge strane, napunio s čak osam trofeja u dvije sezone (dvije Bundeslige, dva Kupa, njemački Superkup, Liga prvaka, europski Superkup, klupsko Svjetsko prvenstvo), a prije je uzeo još pet titula s Dinamom (tri prvenstva i dva Kupa). Zbrojimo li, njemu je ovo borba za 14. trofej u karijeri.
 
Modrić - Mandžukić 7:0 (gol-razlika 22:2)
 
Zanimljiva je i statistika međusobnih ogleda ovih dvaju igrača, definitivno nije ohrabrujuća za Rojiblancose. Dosad su se u klupskim utakmicama u sedam navrata našli na suprotnim stranama, a Mandžukić nikad nije slavio protiv Modrića. Štoviše, izgubio je u svih sedam navrata, a njegove momčadi protiv Modrićevih u tim susretima imaju poraznu gol-razliku od 22:2. 
 
Oba su u tim ogledima postigli po jedan pogodak, u sezoni 2006./2007. u HNL-u je Modrić zabio za Dinamo u slavlju 2:1 nad Zagrebom, a za Pjesnike je zabio baš Mandžo.

Pročitajte više