Maradona: Ronaldo je životinja, ali san mi je voditi Messija u Barceloni!

Screenshot: Marca

DIEGO MARADONA ukazao se u Madridu prije nego što će privatnim avionom odletjeti u Manchester, kako bi posjetio unuka Benjamina i kćer Gianninu (inače sina i suprugu Sergija Aguera, koji je na privremenom radu u Cityju) i usput pogledao sutrašnji spektakl Uniteda i Reala.

Posjet jednog od najvećeih nogometaša svih vremena glavnom gradu Španjolske, tamošnja Marca iskoristila je za veliki intervju s kontroverznim Argentincem, iz kojeg donosimo najzanimljivije dijelove:

"Mourinho je umjesto trofeja odabrao milijune na Dalekom Istoku"

"Za dominaciju Barcelone u Primeri najzaslužniji je Jose Mourinho, koji umjesto da s momčadi odradi ozbiljne ljetne pripreme na jednom mjestu, gubi vrijeme i umara igrače putovanjima do Kine i Malezije, kako bi Real zaradio milijune."

"Barcelona izgleda umorno nakon Guardiolinog odlaska"

"Gledati Pepa i Moua bilo je kao pratiti dva šahovska velikana kako se nadmeću, a sada Mou igra sam, jer Tito je krasan dečko, kojem želim brz oporavak, ali Pep je otac te momčadi. Barca je izgubila potpunu dominaciju koju je imala s njim na klupi, igra joj se svodi na bezbrojne besmislene dodire i izgleda umorno."

"Messi se zove Lionel, a ne Spasitelj"

"Leo ne može Barci spasiti svaku utakmicu i zato ga treba zvati njegovi pravim, a ne "spasiteljskim" imenom. On također pati zato što ga razvlače na prijateljskim susretima po cijelom svijetu, jer su organizatori platili za to."

"Messi je izgubio dvije utakmice zaredom, a meni se to nikad nije dogodilo"

"Ne slažem se da je Ronaldo postao bolji od Messija. Istina, on je izgubio dvije utakmice zaredom, a meni se to u Napoliju i Argentini nikad nije dogodilo. Međutim, ne smije se zaboraviti sve što je on napravio prošlih sezona, ali i ove. Ronaldo je fenomen, životinja, ali kako mi Mourinho kaže, i veliki profesionalac."

"Nisam ja rekao da sam bolji od Messija, nego moja majka"

"Nema šanse da bih ikad to rekao, to su riječi moje majke. To je majčinska ljubav, isto bio za svog sina rekla i Messijeva majka. Obožavam Lea i san mi je ponovo se udružiti s njim u Barceloni. Kada je u subotu napuštao svlačionicu Santiago Bernabeua, skočio sam mu u zagrljaj i rekao mu san, koji mi nitko ne može zabraniti - da ga želim voditi na Nou Campu."

Pročitajte više