Marca o Rakitiću: Uopće se ne vidi da nije prošao La Masiju, postao je glavni igrač Barce

Screenshot (Marca)

"IAKO je na Camp Nou tek nekoliko mjeseci, Ivan Rakitić je postao jedan od najbitnijih igrača momčadi", tako Marca počinje svoj tekst o Rakitiću nakon njegovog debitantskog pogotka protiv Levantea u dresu Barcelone.

> Španjolski mediji oduševljeni Rakitićem: "Barceloni je donio ravnotežu"

> Evo kako je Rakitić spasio Barcelonu

> Trener Levantea: Rakitićev gol nas je uništio

> Rakitić nakon prve golčine za Barcu: Morao sam zabiti, već su me počeli zezati u svlačionici

"Igrom uopće ne izgleda kao da nije prošao La Masiju, Barceloninu školu nogometa. Uopće se ne vidi razlika između njega i Inieste, Messija ili Busquetsa", piše Marca i dodaje da je trener Luis Enrique oduševljen "Raketom".

"Rakitić je oduševljen Barcom, a Enrique Rakitićem"

"Nevjerojatno se brzo prilagodio Enriqueovoj filozofiji nogometa. U Barceloni se Rakitić osjeća odlično, zadovoljan je svojom igrom, klubom i trenerom. I trener je, bez sumnje, sretan što ima Rakitića."

Marca napominje da je Rakitić u četiri dosadašnja kola Primere na travnjaku proveo svaku minutu, ali i da je propustio prvo kolo Lige prvaka protiv APOELA. Zašto?

"Enrique ga je odmarao protiv APOELA i to samo pokazuje koliko je Rakitić postao bitan igrač za Barcelonu", otkriva Marca i hvali Rakitićev nastup u Barceloninoj pobjedi protiv Levantea. 

"Protiv Levantea je konačno dobre igre nagradio pogotkom. Pokazao je i da se osjeća ugodno sa svojim suigračima i da ima samopouzdanje da puca čim se ukaže prilika. Vladar je terena kao da je tu godinama..."

Pročitajte više