Markota: Ne smijemo sada kiksati!

Foto: Cropix

HRVATSKI košarkaši sutra na Europskom prvenstvu u Ljubljani igraju drugu utakmicu drugog kruga. Nakon demoliranja Finaca na redu su Talijani. "Idemo kao da je prva utakmica", rekao je Damir Markota.

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:


''Još ništa se nije napravilo, a imamo velike šanse i velike mogućnosti da nešto veliko napravimo. Samo razmišljamo o Talijanima. Znamo da su brza i neugodna momčad, s nekoliko NBA igrača koji stvarno igraju dobru košarku, ali ako ćemo misliti samo o svojoj igri i ako uđemo u utakmicu kao što smo ulazili u posljednjim utakmicama možemo igrati sa svakim'', rekao je Markota i još malo se osvrnuo na Talijane koji igraju prilično brzu košarku.

''To je ta njihova igra, nema previše sistema. To je više jedan na jedan, dva na dva i 'pick and roll'. Kad prime loptu šutiraju, stvarno su dobri individualci. Trebamo prvenstveno zaustaviti Bellinelija, Datomea i Gentilea. Idemo se pripremiti i uz podršku navijača pobijediti''.

Prednost ćemo sigurno imati pod košem.

''Mislim da smo tu dosta jaki. Anti Tomiću koji je jedan od najboljih centara u Europi ide sve bolje i prolazi ga prehlada. Oni su tu najtanji, nisu slabi, ali ipak su malo slabiji. Imamo Žorića, Andrića, a možemo Šarić i ja pokušati skokovima. Mislim da moramo ući agresivno i dobiti ih skok igrom, uvući ih u probleme s osobnim pogreškama tako da oni o nama razmišljaju, a ne mi o njima'', istaknuo je Markota.

Samopouzdanje je u svakom slučaju odlično. Je li do neba?

''Pa to je možda odmah nakon utakmice, ali treba biti na zemlji. Još ima dosta utakmica, bit će svega. Sad se ne smije kiksati. Idemo samo pozitivno razmišljati, svi smo zdravi, prava smo ekipa i klapa i ginemo jedan za drugoga i samo tim tempom moramo nastaviti dalje'', poručio je Markota.

Za kraj i poruka navijačima.

''Nadam se da će doći, svaki koji dođe je dobrodošao, neće se pokajati. Pokazali smo već da imaju što vidjeti. Veselim se sutrašnjoj utakmici'', zaključio je Markota.

Pročitajte više