Mate Pavić nakon velike pobjede: "Kolumbijci, svaka vam čast, užitak je bio igrati pred vama"

Foto: Australian Open

NAKON osvojenog US Opena 2016. u mješovitim parovima s Njemicom Laurom Siegemund, sjajni Mate Pavić pokorio je i Australian Open u muškim parovima zajedno s Austrijancem Oliverom Marachom.

Hrvatski tenisač i njegov kolega svladali su u velikom finalu kolumbijski par Juan-Sebastian Cabal-Robert Farah s 2:1 (4:6, 7:5, 7:6) i ostvarili nevjerojatan uspjeh. 

"Dečki, čestitam vam, igrali ste sjajno, želim vam sreću u nastavku sezone. Poruka za sve vaše navijače, užitak je bio igrati pred vama, hvala vam na svemu", poručio je iskreni Mate i izazvao ovacije protivničkih navijača.

Marach je dodao:

"Želim biti kratak, Mate mi kaže da uvijek puno pričam. Hvala Kolumbijcima, a Mate je nevjerojatan, on nije znao da smo dobili zadnji poen. Nadam se da ćemo ovako igrati u budućnosti", rekao je Marach.

Mladi 24-godišnji Splićanin osvojio je posljednji poen za titulu, nakon čega nekoliko sekundi nije ni bio svjestan da je kraj, a onda kada je shvatio što je napravio krenulo je slavlje. Njega za samo 15 sati čeka novo finale u Melbourneu, gdje će se s Kanađankom Gabrielom Dabrowski boriti za naslov i u mješovitim parovima protiv indijsko-mađarske kombinacije Rohan Bopanna-Timea Babos. 
 

 

Pročitajte više