Međuetnički "rat" na ulicama Tetova prekinuo nogometno prvenstvo

U MAKEDONIJI do daljnjeg neće biti prvoligaških utakmica jer je nogometni savez te zemlje odgodio odigravanje utakmica klubova iz Tetova zbog povećanih tenzija između Albanaca i Makedonaca.

Međuetnički rat na ulicama Tetova traje već nekoliko dana, povrijeđeno je na desetke osoba, uništena su mnoga vozila. Prema propozicijama saveza, cijeli prvoligaški nogomet u Makedoniji je blokiran, jer propozicije nalažu da, ukoliko neko kolo nije kompletirano, ne može se započeti s odigravanjem sljedećeg.

"Znamo da se time raspored nabija, ali naći ćemo način i termine da se to završi na vrijeme. Ja sam optimist, vjerujem da će se klubovi iz Tetova srediti i da će se utakmice odigrati što prije. Prva liga je praktično na stand by", izjavio je generalni tajnik Nogometnog saveza Makedonije Igor Klimper.

Neredi su počeli nakon zahtjeva policije da se derbi utakmica između Škendije i Vardara ne odigra u Tetovu. Predstavnici Škendije odbili su mogućnosti odigravanja utakmice na neutralnom terenu, tako da nogometnom savezu nije preostalo ništa drugo do prekinuti prvoligaški nogomet u Makedoniji.

Pročitajte više