Medveščak: Sponzori su uz nas, ne istupamo iz KHL-a!

Foto: Hina 

FINSKI mediji izazvali su reakciju Medveščaka svojim tekstom da zagrebački klub zbog financijskih problema istupa iz jake kontinentalne lige. Bez pouzdanih informacija, pozvali su se na situaciju u kojoj se nalazi Lev iz Praga, koji nije uspio zatvoriti budžet te je zamrznuo svoje članstvo u ligi. Medveščak nema tih problema, Indexu su kazali u klubu. Također su nam potvrdili da liga nije izdala nikakva posebna upozorenja obzirom na rusko-ukrajinski sukob koji bjesni na istoku Europe. Za sada, u problemima se našao samo Donbass čiju su arenu nedavno spalili proruski separatisti te se klub neće natjecati u KHL-u. Iz Medveščaka su, nakon prenošenja vijesti i u ruskim medijima, reagirali i službenim priopćenjem.

"Slijedom netočnih, neistinitih i neprovjerenih informacija koje su u posljednja 24 sata objavljene u finskim i ruskim medijima donosimo službenu izjavu kluba: Iako nemamo običaj komentirati i reagirati na medijske članke i napise čiji sadržaj nije istinit niti provjeren i budući da takav način novinarskog rada u kojem informacije prije objave nisu provjerene smatramo izrazito neprofesionalnim, ipak smo dužni reagirati: Potvrđujemo kako će unatoč netočnim napisima u finskim medijima KHL Medveščak Zagreb nastupiti u KHL prvenstvu u sezoni 2014./15.

U ovome trenutku većina naših djelatnika završila je godišnje odmore i aktivno radi na pripremama za novu KHL sezonu. Naša momčad će se kroz nekoliko dana početi okupljati u Hrvatskoj i sva naša radna energija usmjerena je k tomu da u rujnu Zagreb opet zatrese ledena KHL groznica. Medveščak se raduje da će gotovi svi sponzori koji su bili uz klub u prvoj, biti zajedno s nama i u našoj drugoj sezoni KHL prvenstva.

Popis naših sponzora je transparentan i bit će objavljen s početkom sezone na službenim klupskim stranicama. Nadalje, KHL Medveščak Zagreb i dalje je, unatoč napisima nekih ruskih medija, službeno jedan od klubova koji su dobili pozivnicu za nastup na prestižnom Spengler kupu u Davosu ove zime na što smo osobito ponosni.

Prva domaća utakmica 14. rujna 

Nastup kluba je definiran poslovnim ugovorom između kluba i organizatora Spengler kupa, a poseban radni tim priprema nastup momčadi na Kupu u prosincu. U vrijeme održavanja Spengler kupa, prema rasporedu koji je objavio KHL, Medveščak ne igra niti jednu utakmicu KHL prvenstva kao ni drugi KHL klubovi koji nastupaju na prvenstvu, a koji će nastupiti na Spengler kupu. Informacije o rasporedu i ostale detalje vezano uz sam Spengler kup prvi će objaviti organizatori Kupa, a zatim i Medveščak kao klub sudionik. Izrazito smo ponosni na činjenicu da su organizatori turnira uručili pozivnicu Medveščaku te se radujemo našem sudjelovanju i čast nam je da predstavljamo Zagreb, Hrvatsku kao i KHL na ovom prestižnom i velikom turniru.

Prvu domaću utakmicu KHL prvenstva Medveščak igra 14. rujna 2014. u zagrebačkom Domu sportova, dok na Spengler kupu u švicarskom Davosu Medveščak nastupa od 26. do 31. prosinca ove godine. Zahvaljujemo na podršci svim našim navijačima, sponzorima i partnerima, radujemo se skorom susretu u novoj ledenoj sezoni"

Ovdje možete pogledati kompletan raspored KHL prvenstva. 

Pročitajte više