Medveščak doznao datum povijesnog nastupa u KHL-u: CSKA Moskva dolazi u Ledenu!

Foto: Guliver Images/Getty Images

Održan je ždrijeb za novu sezonu KHL lige. Medveščak će premijerni nastup u društvu klubova srednje i istočne Europe i Azije upisati protiv moskovskog CSKA 6. rujna u Zagrebu.

U diviziji sa zagrebačkim klubom igrat će Dinamo Minsk, Donbass, Dinamo Riga, Slovan Bratislava, LEV iz Praga i SKA St. Peterburg.

Medveščak je kompletirao trenerski kadar za sljedeću sezonu u kojoj će prvi put igrati u KHL ligi. Glavnom treneru, Kanađaninu Marku Frenchu, u poslu će pomagati Dean Fedorchuk, Don MacLean i Ivo Ratej, dok će s vratarima raditi Slovenac Klemen Mohorič.

"Vjerujem da smo oformili jako snažan trenerski kadar. Svaki od trenera ima veliko trenersko iskustvo te raznovrsnu hokejsku podlogu. Iznimno se radujem radu s osobljem u Medveščaku premijerne sezone u KHL-u", izjavio je glavni trener Medveščaka Mark French.

Dean Fedorchuk, 42-godišnji Kanađanin, protekle je dvije sezone radio kao skaut NHL kluba Winnipeg Jetsa, a prije toga je radio kao glavni trener danskog prvoligaša Odensea (od 2008. do 2010.) te kao glavni trener Straubing Tigersa, kluba koji se natječe u DEL-u (2010./2011.).

Don MacLean je u Zagreb i Medveščak došao 2010./2011. sezone, ali prvo kao igrač, da bi se iduće oprostio od karijere profesionalnog hokejaša i okrenuo se trenerskom pozivu. Protekle dvije sezone radio je kao pomoćni trener Medveščaka, a ove godine je bio i izbornik hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu koju je na Svjetskom prvenstvu Divizije II Grupe A, koje se održalo u Zagrebu, odveo do zlatne medalje i do promocije u Diviziju I.

Ivo Ratej je, kao i Don MacLean, posljednje dvije sezone bio jedan od pomoćnih trenera Medveščaka. Godine 2004. i 2005. bio je pomoćni trener izbornika hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu do 18 godina, a 2013. je asistirao MacLeanu u seniorskoj selekciji.

Klemen Mohorič bivši je golman i slovenski reprezentativac koji se trenerskoj karijeri okrenuo 2011./2012.. Prvo trenersko iskustvo stjecao je u HK Jesenicama koje su tada nastupale u EBEL-u, a kroz protekle dvije sezone povremeno je surađivao i s Medveščakom.

Pročitajte više