Medveščak na korak od ispadanja: KAC poveo 3:1

KAC je u četvrtoj utakmici polufinala EBEL-a u Klagenfurtu svladao Medveščak 4:1. Austrijanci su tako poveli 3:1 u borbi do četiri pobjede.

Medvjedi se sa samo dvije pune linije nisu uspjeli oduprijeti domaćinima iz Klagenfurta. Dodatni udarac uoči utakmice bila je ozljeda Letanga koji je na zagrijavanju osjetio bol i nije ulazio u igru.

Nije moglo početi gore, KAC je poveo u 49. sekundi nakon katastrofalne greške Kristana. Vratar Medvjeda je s gola izašao po jedan pak, ali mu je on prešao preko palice. Odbio se to Tenutea kojem nije bio problem ugurati ga u praznu mrežu. Austrijanci su nakon gola imali inicijativu i bili bolja momčad, dok su Medvjedi osim pogođene vratnice malo toga pokazali.

Početkom druge trećine KAC je udvostručio vodstvo. Prije toga su izletjeli Naglich i Sertich koji je nenamjerno izbio pak van leda pa se igralo pet na tri. Austrijanci su nekoliko sekundi prije nego što će se Naglich vratiti odigrali brzu akciju koju je Kalt pretvorio u pogodak. Pet minuta kasnije KAC dolazi do 3:0 nakon što je na klupu za isključene igrače morao Kinasewich.

Tračak nade za Medveščak pojavio se krajem druge i početkom treće dionice. Medvjedi su imali dva igrača više, ali nakon što prednost na ledu nisu pretvorili u pogodak bilo je jasno da će se jako teško vratiti. Krajem utakmice oslabljeni Medvjedi su bili već poprilično umorni što je iskoristio Herburger i u 46. minuti povisio na 4:0. Malo veselja za navijače Medveščaka koji su potekli do Klagenfurta i bili odlična podrška stiglo je minutu kasnije. Siddall je s igračem više postavio konačnih 4:1.

Sljedeća utakmica u kojoj KAC ima meč loptu je u četvrtak u Ledenoj dvorani.

Pročitajte više