Medveščak slavio u Bratislavi i izborio oglede s Levom u četvrtfinalu doigravanja

Foto: Hina

HOKEJAŠI Medveščaka pobijedili su u zadnjoj utakmici regularne sezone KHL lige u Bratislavi slovačku momčad Slovan s 3-2 (0-1, 2-1, 1-0), te osigurali šesto mjesto Zapada i četvrtfinalni dvoboj doigravanja s Levom iz Praga.

Medveščaku je u Slovačkoj trebala pobjeda da izbjegne sedmo mjesto i playoff utakmice sa SKA-om iz Sankt Peterburga, koji je jedan od favorita za osvajanje lige. Iako je Slovan bio bez izgleda za doigravanje, Zagrepčani su se itekako namučili za pobjedu u Bratislavi.
 
Slovan je poveo u 7. minuti pogotkom Marka Danoa, a "medvjedi" rade preokret u drugoj trećini kada su Mike Glumac (27) i Kurtis Foster (32) pogocima donijeli vodstvo hrvatskoj momčadi. U 37. minuti Milan Bartović izjednačuje na 2-2, da bi odmah na početku zadnje trećine Matt Murley (41) zabio pobjednički pogodak.
 
Medveščak je sezonu završio kao šesti s 92 boda, jednim više od sedmoplasiranoga CSKA, a jednim manje od petoplasiranog Dinama iz Rige. 
 
Doigravanje započinje 7. ožujkaU 
 
Konferencijsko četvrtfinale Zapada počinje u petak, 7. ožujka. Medvjedi će prve dvije utakmice, 7. i 8. ožujka odigrati u Pragu, a 10. i 11. ožujka u Zagrebu u Domu sportova. Prije zadnjega dana regularne sezone bilo je poznato 15 od 16 sudionika playoffa, a danas je kao zadnji, osmi na Istoku ušao Admiral.
 
Medveščak je s Levom u sezoni odigrao dvije utakmice i obje izgubio.U Zagrebu, 10. rujna prošle godine Lev je pobijedio s 3-1, dok je prije nekoliko dana u Pragu Medveščak izgubio u produžetku s 2-1.
 
Parovi četvrtfinala doigravanja:
 
ZAPAD: Dinamo Moskva - Lokomotiv, SKA - CSKA, Lev - MEDVEŠČAK, Donbass - Dinamo Riga
 
ISTOK: Metalurg MG - Admiral, Baris - Avtomobilist, BARS - Sibir, Torpedo - Salavat.

Pročitajte više